Fejlesztések folynak Erdődön

Szatmár megye – Az erdődi lakosok hosszú ideje húzódó vízproblémái megoldódni látszanak, a vízhozam és a víz minőségének javításán munkálkodnak a szakemberek.

Várhatóan két héten belül befejeződnek Erdődön a csatornázási munkálatok, mely által a város mindkét végén lesz kanalizálás, és a közbeeső részeket ezután egyszerűbb lesz lefedni, így minden feltétel adott lesz ahhoz, hogy az erdődiek is városlakóknak érezhessék magukat. A kanalizálási munkálatok elvégzése során néhány utcát átvágtak, ám a polgármesteri hivatal húsvét után elkezdi ezen utcák kövezését, az összes erdőd köves utat sorra veszik. A polgármesteri hivatal 2686 tonna követ vásárolt az utak javítására, melyet azzal a 35 saját alkalmazottal végeztetnek el, akik az önkormányzat alkalmazásában állnak, tudtuk meg Szakács Imre alpolgármestertől. A csatornázási munkálatok végeztével remény van arra, hogy az erdődiek vízproblémája is megoldódik, hiszen két új kutat fúrtak, melyre rácsatlakoztatják a vízvezetéket, így elegendő vízhozama lesz a rendszernek. A víz tisztaságának javítása érdekében Csehi Árpád megyei tanácselnök közbenjárására a Szatmárpálfalva községben található szivattyúházat átköltöztetik Erdődre. Mindez egy átadás-átvételi szerződés aláírásával válik lehetségessé, ugyanis néhány hónapja Szatmárpálfalva községet rácsatlakoztatták a Szatmárnémeti vízhálózatra, így a szivattyúház működése fölösleges, Erdődnek pedig nagy szüksége van a berendezésre, hogy a víz minősége javuljon. Szakács szerint nyárig megoldódnak a vízzel kapcsolatos problémák.

Jelenleg az erdődi általános iskola amfiteátrumának tetőszerkezetét cserélik le, mivel az nagyon rossz állapotban volt, és gyakran beázott. A munkálatokat húsvét után folytatják. Erdődön folytatják a központ parkosítását, a mostani parkkal szemben található betonozott területet parkosítják majd húsvét után, és tervezik Mihai Eminescu szobrának a kihelyezését is, de annak helye még nem tisztázott, mondta el az alpolgármester.