Fejlemények a hadházi ékszerrablás ügyében

Fejlemények a hadházi ékszerrablás ügyében
© Fotó: police.hu
Hajdúhadház – A hajdúhadházi rendőrök elfogták a férfit, és megtalálták a sértett ékszerét. A nyomozók befejezték az ügy vizsgálatát – tájékoztatott közleményben a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság.

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a helyi férfival szemben.

Egy nő értesítette a rendőrséget január 15-én 23 óra 45 perc körül arról, hogy édesanyja hajdúhadházi otthonába egy ismeretlen férfi betört, és az alvó sértett füléből kitépte a fülbevalót, majd elmenekült – áll a police.hu-n megjelent híradásban.

A rendőrök a helyszínre mentek és adatot gyűjtöttek, valamint tanúkat hallgattak meg, majd a beszerzett információk alapján azonosították a feltételezett elkövetőt, akit január 16-án 12 óra körül Debrecenben, a Kassai úton elfogtak. A közleményből kiderül: az egyenruhások előállították a 28 éves B. Józsefet a rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki.

Fotó: police.hu

A 75 éves sértett ékszerét a rendőrök egy debreceni zálogházban megtalálták, majd visszaadták a nőnek.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az ügyészségnek.