Fegyverbemutató és terrorcselekmény

Fegyverbemutató és terrorcselekmény
Hogy ne essen egybe a többi gyermeknapi rendezvénnyel, a nagyváradi csendőrség már a szerdai nap folyamán megtartotta a már hagyományossá vált nyílt napot. Talán a bizonytalan idő okozta, hogy ezúttal a szokásosnál kevesebben jöttek el – mindössze három osztálynyi gyereket láttunk.

A csendőrségi felszereléseket bemutató standoknak minden esetre ismét sikerük volt – a gyerekek kézbe vehették a Carpaţi, valamint a Makarov pisztolyt, a gránátvetőt, a géppuskát, a távcsöves puskát, további standoknál pedig különféle botok és átlátszó pajzsok, könnygázsprayek kicsi és nagy kiszerelésben, védő öltözékek és hangosbemondók voltak megtekinthetőek.

Kevéssel később a bemutatók következtek: a csendőrség három szolgálati kutyája szófogadásáról és rátermettségéről tett tanúbizonyságot, majd egy élethű terrorcselekmény bontakozott ki a gyerekek szeme láttára – még szerencse, hogy a csendőrök idejében közbeléptek és leterítették mind a fegyverárust, mind a vevőt, aki egyébként át is akarta verni bűntársát. Később ismét a kutyák léptek akcióba – ezúttal azt mutatták meg, hogyan tudják mozgásképtelenné tenni a betörőket. A program a csendőrség járműveinek bemutatójával folytatódott.