Faültetés városszerte

Faültetés városszerte
A napokban kezdődik és november 15-ig tart a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal által szervezett faültetési akció, melynek során kétszáz fát fognak elültetni városszerte.

Az esztétikai és más jellegű elvárások mellett a feladatkiírásban szereplő egyik kívánalom az, hogy a fák legalább négy méter magasak legyenek, a törzs átmérője pedig legyen legalább 26 cm. Utcákat, zöldövezeteket, parkokat fognak majd díszíteni és egyebek mellett az Acer Negundo Flamingo, Acer platanoides Crimson King, Platanus acerifolia, Tilia cordata, Crataegus Laevigata, Prunus cerasifera Nigra, Sophora japonica, Pyrus chantecleer, Sorbus aucuparia fajokhoz tartozhatnak majd.
Többek között a következő helyszíneken lesz faültetés: a Dacia sugárút és a Transilvaniei utca kereszteződésének környékén, az O. Goga utcán (a Pece jobb partján), a December 1 parkban, az Olaszi parkban, a Szőllősi parkban, a Kolozsvári úton, a nagypiaccal szembeni áruház mellett, az ortodox katedrális környékén, a Szálka-parkban, a Xenopol utcai zöldövezeten, a Ion Bogdan/Ion Păun Pincio parkban.
A fásítás felbecsült ára 226 ezer lej áfával együtt és a város költségvetéséből fogják kifizetni.

Címkék: ,