Faültetés az óvoda udvarán

Faültetés az óvoda udvarán
Az idén április-június időszakban a Bihor–Hajdú-Bihar Eurorégió Alapítvány a váradi 34-es számú Napközivel és a Nagyváradi Egyetem Környezetvédelmi Karával közös pályázatot valósít meg.

Az idén április-június időszakban a Bihor – Hajdú-Bihar Eurorégió Alapítvány, a nagyváradi 34-es számú Napközivel és a Nagyváradi Egyetem Környezetvédelmi Karával közösen valósítják meg a Megtanuljuk védni a természetet című pályázatot, melynek célja a figyelemfelkeltés a természetvédelem fontosságára a gyermekek ökológiai oktatása által, valamint az óvóda zöld területének átalakítása.
A pályázat első tevékenysége, melynek címe A kis kertész április 11. – június 12. időszakban zajlik. Az óvóda udvarára virágládákat helyeztek el, amelybe paprika, káposzta, karfiol, paradicsom, saláta, retek, stb. zöldségmagvakat vetettek el a gyermekek segítségével. A tevékenységet dr. Timofte Adrian egyetemi tanár vezette és a pedagógusok felügyelték: Borz Cornelia igazgatónő, Nicolae Tamara, Samuil Ioana, Lup Mihaela, Pupoies Maria, Dumiter Violeta, Kun Orsolya, Molnar Elisabeta és Simut Angela óvónők. A vetemények gondozását napi szinten a gyermekek végzik a pedagógusok felügyeletével.
A projekt keretében április 22-én, a Föld Napja alkalmából szemétszedési akciót valósítottak meg a Sebes-Körös partján, illetve a május 5-10. időszakban madárházakat készítettek az egyetemisták, amelyeket az óvódások lefestettek az óvónők felügyelete alatt a Madarak és Fák Napja alkalmából. Ezeket a madárházakat a Petőfi-parkba fogják kihelyezni.
A soron következő tevékenység csütörtök reggel kezdődött az óvoda udvarán, ahol a zöldövezet átalakították át az egyetemisták és az óvódások segítségével, illetve 41 csemetét ültettek: ciprusfát, juharfát, tujákat és fehér eperfát.
A pályázat támogatója Polgár-Társ Alapítvány és a MOL Románia, a Városi Zöldövezet Program keretében. A projekt összértéke 8799 lej, amelyből 6999 lej a vissza nem téritendő támogatás értéke és 1800 lej az önrész.

Címkék: ,