Fatolvajokat értek tetten

Bihar megye- Április 9-én, kedden 16-24 óra között a Bihar megyei rendőrség közrend osztályának erdészeti bűncselekményekkel foglalkozó részlege annak érdekében lépett fel, hogy megelőzze és kiküszöbölje az ilyen jellegű bűneseteket.

Az akció keretében a 76. országút vaskohsziklási szakaszán tetten érték A. F. 35 éves rényi lakost, aki az általa vezetett haszongépjárművön eredetigazoló okiratok nélkül szállított három köbméter, 300 lej értékű tűzifát. A faanyagot a hatóság elkobozta és 2 ezer lejre bírságolta a férfit.

Szintén tegnapelőtt a rendőrség azon kapta rajta T. G. 46 éves és F. V. D. 40 éves vasaskőfalvi lakosokat, hogy a helyi erőből fát lopnak. Büntető eljárást indítottak ellenük. Ugyanaznap 17.57 óra körül a 79-es országút inándi szakaszán L. V. F. 30 éves és M. R. 24 éves mezőbikácsi lakosok nem tudták bizonyítani, hogy az általuk szállított 1,4 köbméter, 122 lej értékű tűzifa honnan származik. Ebben az esetben is a faanyagot elkobozták, és egyenként 2 ezer lejre büntették a tetteseket.

Címkék: ,