Farsangoltak Nagyvárad-Velencén

Farsangoltak Nagyvárad-Velencén
Szombat este nagy sikerű farsangi mulatságot szervezett a várad-velencei RMDSZ-körzet. Többen az alkalomhoz illően jelmezben vagy álarcban jelentek meg, és menettáncosok is felléptek.

A rendszerváltozást követően a várad-velencei RMDSZ-körzet teremtett hagyományt a farsangi mulatságok megszervezése terén, és a sikerszéria azóta sem szakadt meg. Szombat este körülbelül fél órával a meghirdetett kezdési időpont után, amikor betoppanok a Kolozsvári úti kultúrotthon kapuján, egy mobiltelefonján beszélgető indiánba botlom – sajnos azt, hogy melyik törzshöz tartozott, nem tudnám megmondani –, belülről pedig vidám hangok és jó zene hallatszik, jeléül annak, hogy már javában zajlik az esemény, a jelenlevők pedig kitűnően érzik magukat.
Örömmel állapítom meg, hogy valamennyi korosztály képviselteti magát: nem csupán idősek lassúznak a táncparketten, hanem néhány gyermek is rohangál a díszteremben, illetve a folyosón, talán bújócskáznak.

Közösségépítő

A rendezvény közösségépítő és -teremtő, identitásmegőrző szerepéről Cservák Miklós körzeti RMDSZ-elnök szól köszöntőbeszédében, majd a Varga Friderika által felkészített Mistique menettánccsoport tagjai lépnek fel. Ügyesek a lányok, és ezt nem csupán én gondolom így, hanem a tények is alátámasztják: szinte két-három havonta vesznek részt rangos nemzetközi versenyeken, ahonnan általában díjakkal térnek haza. A tavalyi év végén például Bécsbe vitték jó hírét Váradnak, most pedig egy másik megmérettetésre készülnek, melynek Siófok biztosít majd helyszínt áprilisban.
A produkció után a szervezők ízletes vacsorát tálalnak fel, majd a West Life együttes zenei aláfestésével tovább folytatódik a mulatság.

Ciucur Losonczi Antonius