Farsangoltak az öregdiákok

Farsangoltak az öregdiákok
A múlt héten batyus farsangi összejövetelt szerveztek a Nagyváradi Premontrei Öregdiákok Egyesületének tagjai és hozzátartozóik a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum egyik osztálytermében

Immár 22. alkalommal zajlott ilyen mulatság, annak idején még Stelli Olga és Kasza Gábor vetették fel ennek ötletét, melyet Kiss Albert főesperes-kanonok, várad-olaszi plébános is támogatott, s noha most nem volt ott, amikor lehetősége nyílt rá, meg is tisztelte jelenlétével a rendezvényt.
Az egybegyűlteket Pásztai Ottó egyesületi elnök üdvözölte, majd Zilahi Bertalan köszöntötte az ebben a hónapban név-, illetve születésnapjukat ünneplőket, kiemelten az utóbbi kategóriába tartozó Pásztai Katalint. Arról, hogy a találkozó jó hangulatban induljon, Hajdu Géza színművész, a Szigligeti Társulat tagjának műsora gondoskodott. Sándor György „humoralista” beszólásaival fakasztott mosolyt, majd tréfás sírfeliratokat olvasott fel, valamint arról is beszélt – természetesen humoros formában –, hogy miért jó idősnek lenni… Szó esett még csodás magyar nyelvünkről, arról, hogy ki hogyan hal meg, végül pedig Gyimóthy Gábor Nyelvleckéje zárta a frappáns összeállítást.
A buliról természetesen a fánk se hiányozhatott, többen is kínálgatták finom készítményeiket az ínyenceknek.

Ciucur Losonczi Antonius