Farsangoltak a lorántffysok

Farsangoltak a lorántffysok
Immár hagyománnyá vált, hogy a nagyváradi Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnáziumban farsangi ünnepséget szerveznek. Ez idén sem maradhatott el.


Február 17-én, húshagyó kedden tartották meg a farsangi bált a Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnáziumban. A télbúcsúztató ünnepséget idén is a XI. A és B osztályok szervezték meg, az alkalomra a VIII.-XI. osztályos diákok egy-egy humoros jelenettel, paródiával készültek, amelyeket az iskola tanárai, diákjai és persze a zsűri előtt adtak elő. A jelenetek előtt Szakács Zoltán iskolalelkész tartott rövid előadást a farsangi népszokásokról. A témákat és a kivitelezést tekintve idén is kreatívak voltak az osztályok, többen a látványelemekre helyezték a hangsúlyt, más esetben pedig a szöveges rész vitte a pálmát, témákat tekintve voltak mese és filmparódiák, táncok és egyedi ötletek is.

Jelenetek

A VIII.A a Manula gyümölcs hatásai című előadásukban a gyümölcs állatokra gyakorolt részegítő hatását mutatta be, táncokon és humoros párbeszédeken keresztül. A IX. A Gettó harc című műsorában ugyancsak a tánc kapott főszerepet, leglátványosabb a fiúk kán-kán tánca volt. A IX. B-sek a Titanic filmet értelmezték újra, természetesen humoros formában, míg a X. A osztálya A gonosz Cosinus történetét ismertette frappáns módon, ebben az esetben a matematikai ismeretek előnyt jelentettek. A X. B-sek a Hófehérke mesét újították fel Hókefírke és a 7-8 kistepertő című előadásukban, a XI. A osztálya pedig a téma többszöri megváltoztatása után végül Csere-bere címmel adtak elő egy humoros jelenetet. Végezetül a XI. B Vadindiánok műsorában, egy kitalált indiántörzs által felnevelt elveszett gyerek történetét elevenítette fel, természetesen ezúttal sem hiányoztak a vicces jelenetek. Az öttagú zsűri – Szabó Zsuzsanna igazgatónő, Zsíros Anikó aligazgatónő, Szakács Zoltán iskolalelkész, Bodó Éva iskolapszichológus, Veres Bernadett angoltanárnő – értékelte a diákok előadását, oklevéllel és tortával díjazva a bemutatókat. A farsangi mulatságon volt tombolahúzás is, majd a diákok a bulit az iskola tornatermében folytatták.

P. Nagy Noémi