Farsangoltak a Hálóval

Akt.:
Farsangoltak a Hálóval
Nagyvárad- Hétfő délután kézműves és egyben farsangi témájú kézműves-foglakozásokat szerveztek gyermekek számára a Partiumi Háló Egyesület Kanonok sori irodájában.

A hasonló, valamilyen időszakhoz, illetve ünnepkörhöz kötődő összejövetelek már hagyománynak számítanak ezen civil szervezet életében- legutóbb adventkor volt ilyen-, amellett, hogy két-három hetente rendszeresen várják az óvodásokat és az elemistákat.
Konrád Katalin szervező az Erdély Online-nak azt is elmondta: a kellékeket ők biztosítják a résztvevők számára, most éppen különféle egyszerűbb és bonyolultabb kivitelezésű maszkokat színezhettek a résztvevők. Miután elkészültek, mindenki egyénileg valamilyen szerepjátékot mutatott be, a legjobb alkotásokat, illetve alakításokat pedig díjazták. Ugyanakkor az is szóba került, hogy mit jelent, illetve jelképez a farsang.
Megtudtuk még, hogy már készülnek a húsvétra: egy különleges keresztutat fognak bemutatni, úgymond gyermekcentrikusan, hogy a legkisebbek számára is érthető legyen Jézus szenvedéstörténete.

Ciucur Losonczi Antonius