Farsangoltak a csillagocskák

Farsangoltak a csillagocskák
Múlt csütörtök délután a Partiumi Keresztény Egyetem dísztermében nagy sikerű farsangi mulatságot szervezett a Csillagocska Református Zeneóvoda. A jelenlevők remekül érezték magukat.

A várad-réti Csillagocska Református Zeneóvoda közössége által szervezett farsangi mulatságok jellegzetessége, hogy a szülők nem csupán az enni- és innivalóról gondoskodnak, hanem ők maguk is beöltöznek valamilyen frappáns jelmezbe, és a legtöbb műsorszámba ők is bekapcsolódnak. Az pedig lehet, hogy csak szubjektív vélemény, de mintha a csillagocskás gyermekek is mindig aranyosak és talpraesettek lennének, függetlenül attól, hogy ahogyan telnek-múlnak az évek, értelemszerűen rendre új óvodások tűnnek fel a színen, és a nagyobbak úgymond kiöregednek.

Beöltöztek

Persze az óvópedagógusok is maskarába bújtak, Kecskés Edit óvónő köszöntője után pedig az események fő ceremóniamestere ezúttal is Benedek Árpád volt. Az élő zenére történő bevonulás (tekeredett a kígyó…), illetve leguggolós játék után, valamennyi csoport bemutatkozott, majd különféle játékok zajlottak: Szerbusz kedves barátom, Hadd el te kicsike. Remek mókának bizonyult a fánkevő verseny, az újdonságnak számító karikás hullahoppozás és a kötélhúzó verseny. Ezeken kívül a jól sikerült délután olyan kellékek is szerepet játszottak, mint az újságpapírok vagy léggömbök, és a tombolasorsolás se maradt el.

Ciucur Losonczi Antonius