Farsangi repülőúton voltak

Farsangi repülőúton voltak
A nagyváradi Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium két XI. osztálya idén is megszervezte farsangi ünnepségét, ezúttal Márton Katalin és Tunyogi Hajnalka osztályfőnökök irányításával.

Hagyományos módon a váradi Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium két XI. osztálya idén is megszervezte farsangi ünnepségét, ezúttal Márton Katalin és Tunyogi Hajalka osztályfőnökök irányításával. A szerda délután zajlott vidám hangulatú télbúcsúztató műsor a VIII-XI. osztályos diákok rövid, humoros jeleneteiből állt, melyeket ebben az évben is öttagú zsűri- Zsíros Anikó igazgatónő, Fazekas Tibor aligazgató, Szakács Zoltán iskolalelkész, Kövendi Éva és Tamás Péter Tibor tanárok- pontozott az iskola első emeleti dísztermében. A forgatókönyv szerint a megjelentek egy farsangi repülőúton vettek részt, több megállóval, és az élethűbb hatás kedvéért nem csupán a műsorvezető srác öltözött be pilótának, hanem a két osztályfőnöknő is légi kísérőként jelent meg.

Megállók

A történet lényegében arról szólt, hogy a Lorántffy Air repülőgépe több kontinensen, országban is landolt, s a fellép osztályközösségek ezek jellegzetességeit mutatták be vicces jelenetekben. Így többek közt tehetségkutató verseny zajlott Ázsiában, törzsi táncot lejtettek Afrikában, légi katasztrófa történt a Székelyföldön, őrmester vegzálta az újoncot Magyarországon (ugye emlékeznek még a Markos-Nádas duó párbeszédére?), jelen voltak Sötét zsaruk és a Csehov Három nővér című színművének néhány szereplője is feltűnt, való igaz, nem a megszokott formában.

A rendezvény végén az osztályok egy-egy tortát kaptak, és okleveleket. Fellépett az Unique Dance Studio Unique Rice tánccsapatának két tagja, Nagy Csilla és Kiss Alexandra. Tombolasorsolás is volt, bálkirálynak Paris Leventét, -királynőnek pedig Hajdú Médeát választották.

Ciucur Losonczi Antonius