Farsangi hangulat Várad-Velencén

Farsangi hangulat Várad-Velencén
Nagyvárad- Szombat este farsangi mulatságot rendezett az RMDSZ várad-velencei alapszervezete a Kolozsvári úti római katolikus kultúrotthonban. A jelenlevők kitűnően érezték magukat az eseményen.

 

 

Természetesen az idei farsangi időszak sem múlhatott el anélkül, hogy ne rendezett volna mulatságot az RMDSZ nagyvárad-velencei alapszervezete, hiszen a körzetben évek, lassan évtizedek óta hagyománynak számít, hogy megünnepelnek minden olyan népszokást, mely közösségteremtő és hozzájárul magyar identitásunk megőrzéséhez. Ezúttal több mint száz személy gyűlt össze szombat este a Kolozsvári úti római katolikus kultúrotthon, hogy jó néhány kellemes órát töltsön egymás társaságában és vidáman búcsúztassa az idén magát ugyan megmakacsoló, de azért előbb-utóbb csak távozó telet. Az asztaltársaságok tagjainak nem sok időt kellett pazarolniuk a bemutatkozásra, hiszen a legtöbben törzsvendégeknek számítanak a velencei rendezvényeken, s ez az összeszokottság-érzés csak tovább fokozta a hangulatot. A talpalávalóról Veress László és zenekara gondoskodott, a táncparkett pedig hamar benépesült, nem sokat kellett noszogatni a jelenlevőket.

 

Országos bajnokok

 

Az esemény megtisztelte jelenlétével Szabó József RMDSZ-es önkormányzati képviselő is. Hivatalos formában Cservák Miklós körzeti RMDSZ-elnök köszöntötte az egybegyűlteket, röviden és lényegretörően. Ezután a Stephany sporttáncklub két tagja, Szőcs Anita és Mihai Rătan lépett fel egy fergeteges táncprodukcióval, a tehetséges, különben C osztályos országos bajnokokat Tóth Noémi és Tóth István készítették fel. A látottakat a jelenlevők vastapssal hálálták meg. Ezután tovább folytatódtak a baráti beszélgetések és a táncolás, mindezt csupán a finom vacsorának az elfogyasztása szakította félbe.

Jó hangulatban telt el tehát egy újabb emlékezetes este Várad-Velencén, s az ott tapasztaltak alapján talán elmondható, hogy a résztvevők már alig várják, hogy mikor randevúzhatnak ismét egymással.

 

Ciucur Losonczi Antonius