ERDON Eletmód

2011.05.13. 07:39

Melyik a világ legnagyobb, és leghosszabb orchideája?

<p>Az orchideák ősrégi idők óta elbűvölik az embereket. Európában elsősorban az orvosok és a természettudósok elődei a természetfilozófusok foglalkoztak orchideákkal.</p>

Tudta, hogy az Európában honos talajlakó orchideákat a Földközi-tenger keleti partvidékén évszázadokon keresztül ételsűrítőként használták? Nagyon sok érdekesség és titok övezi az orchideákat. Egy érdekességként a sok közül lássunk pár orchidea rekordert! Mert hogy azok is vannak közöttük...

A legnagyobb orchidea

A legnehezebb az equadori Hosszúbulbás, vagyis a Cyrtopodium longibulbosum nevéhez méltóan, hisz 3,6 méteres bulbákat nevel, és több száz kilót nyom.

Letaszította őt a trónról a Délkelet -ázsiai trópusok óriása, a Grammatophyllum speciosum a maga 5 méternél hosszabb bulbájával és közel 3 méteres virágszárával, amin száznál is több, tenyérnyi virág nő. Sajnálatos, hogy a szakirodalom nem foglalkozik eleget a tartásával.

Folytatás az edenkert.hu oldalán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!