Farsangi bál Szatmárhegyen

Farsangi bál Szatmárhegyen
Több éves hagyományt követve a helyi RMDSZ ezúttal is sikeres farsangi bált szervezett Szatmárhegyen. Hagyományos magyar ételek és italok, minőségi zene biztosított kiváló hangulatot a bálozóknak.

 

Szombat estére ismét gyülekezőt fújtak a szatmárhegyi RMDSZ-esek, ezúttal a már több éves hagyománynak örvendő farsangi bált szervezték meg a kultúrotthonban. Erre a több éves hagyományra és sikerre most is sokan alapoztak, hiszen megtelt a terem a falubeli és az egyre nagyobb érdeklődést tanúsító városi szórakozni vágyókkal. A résztvevők ebben az évben sem csalódtak, a szervezők mindent megtettek, hogy mindenki jól érezze magát. Az érkezőket tulipánok és az RMDSZ színeibe bújtatott terem fogadta. Huszti Gyula, a helyi szervezet elnöke elmondta, ebben az évben is mindent megtettek, hogy az asztalra csak a legjobb minőségű, hagyományos magyar ételek és italok kerüljenek. A vendégeket a három éves szilvapálinka, konyak várta, a hagyományos disznótoros ételek a hidegtálon, gulyásleves, töltött káposzta, sült hús pedig a Sulyok család érdeme volt. A fogások közötti öblögetés céljából a szervezők által legjobbnak ítélt fehér és vörösbort kínálták a vendégeknek.

Nem csak ételek és italok szempontjából próbáltak a megjelentek kedvébe járni, hanem különböző szórakozási lehetőségekkel is. Az este egyik fénypontja a Loga Dance School táncosai bemutatója volt, utána nemsokkal kezdetét vette tombolasorsolás. Idén több mint kétszáz tombolatárgy került kisorsolásra, kezdve az aprósogoktól, a már szintén hagyománynak tekinthető méter fán és szekér trágyán keresztül el egészen a fődíjakig, amelyek mindenkinek nagyon tetszettek: volt köztük paplan, házi nyúl, néma kacsa és egy mell alakú torta, amelyet csak akkor vihetett el a szerencsés nyertes, ha szívószálon keresztül kiszívta belőle a Bayleys-tölteléket. Az egész esti jó hangulatról természetesen most is Félegyházi Árpád kántor gondoskodott, aki jelenleg is kitett magáért, hiszen a táncra üresen hagyott terület folyamatosan tele volt.

A bál sikerét jelzi, hogy a vendégek csak hajnali öt körül kezdtek szedelőzködni, a teremre pedig csak reggel hét után sikerült lakatot tenni.

 

Burján Orsolya