Farsang az Orsolya óvodában

Farsang az Orsolya óvodában
Az elmúlt héten az Orsolya óvoda központi épületében hagyományhoz illő, farsangi ünnepséget szerveztek az óvónők csoportjaiknak. A farsangi bohócokkal, maszkokkal, lufikkal feldíszített csoporttermekbe várták a gyerekek szüleiket, ahol egy családias hangulatú farsangon ünnepelhettek.

A gyerekek egész héten a farsangra hangolódva, aktívan vettek részt az óvónők által szervezett tevékenységeken, melyek során farsangi énekeket és verseket sajátítottak el, valamint különböző, alkalomhoz illő, dekorációt készítettek. Az Orsolya óvodában három napig tartott a farsangi mulatság. Mindennap más-más csoport gyerekei mutatkoztak be a meghívott vendégek előtt a szintén jelmezbe öltözött óvónők szervezésével.

A télbúcsúztató ünnepségek sorozatát a napközis közép- és nagycsoport indította, Moscu Andromeda, Török Csilla, valamint Pataki Kitti és Szabó Tünde óvónők vezetésével. Másnap a napközis kiscsoport és a rövid programú kis-közép csoport Daróczi Alíz, Kovács Edith és Szatmári Erzsébet óvónők irányításával folytatódott a mulatság. Szatmári Erzsébet igazgatónőként is köszöntötte a jelenlévőket. A gyerekek jelmezes felvonulását egy verses, énekes összeállítás követte, melyet nagy tapssal jutalmaztak a jelenlévő szülők és rokonok, akik a rendezvény minden pillanatát megörökítették. A kis mesehősök, királylányok, varázslók szebbnél szebb jelmezekbe öltözve verssel mutatkozott be. A gyerekek szereplését táncmulatság követett, melyen a szülők gyerekeikkel együtt táncolhattak népzenére. Miután mindenki kellőképpen elfáradt az óvónők feltálalták a szülők által készített farsangi fánkot és a hozzá illő meleg teát.

A hetet a rövid programmal működő nagycsoport farsangi mulatsága zárta, Szabó Anna óvónő vezetésével. A hangszeres, télűző bevonulás után farsangi verseket és énekeket adtak elő. Mindezt verses jelmezbemutatás követett. A gyerekek és egyben a jelenlévők számára a nap folyamán a legnagyobb meglepetést Bíró Böske okozta, aki bohóc jelmezbe bújva szórakoztatta a nagyérdeműt. A gyerekek a nap végén elfogyaszthatták a jól megérdemelt farsangi fánkot és a finom, meleg teát. A farsangi mulatságok utolsó pontja az oklevelek átadása volt, melyek a készített videó felvételek és fényképek mellett igazi emlékek az idei farsangról. Az Orsolya óvoda gyerekei és óvónői bíznak abban, hogy ezzel az eseménydús héttel valóban sikerült elűzni a telet.