Fantáziafilm Jézus ikertestvéréről

Bár a Bibliában nem történik róla említés, egy Indiában játszódó fantáziafilmbe még az is belefér, hogy Jézusnak volt egy ikertestvére, aki maga volt a megtestesült gonoszság.

Mario Stefan producer az indiai Goa államban keres helyszínt az eddig főleg krimikben és horrorban jeleskedő Robert Sigl német rendező “A 13. tanítvány” című filmjéhez. A történet a mai Indiában játszódik, főhőse két német régész, akik bizonyítékokat keresnek arra vonatkozóan, hogy járt-e Jézus Indiában. A kutatók, akik maguk is ikrek, rájönnek, hogy Jézusnak volt egy ikertestvére, aki napjainkban egy vallási szekta fondorlatos vezére. A szereplők többsége is indiai lesz.
Stefan nem tart attól, hogy a filmből olyan botrány lesz, mint az elmúlt évek Jézus-témájú alkotásaiból, mert a Názáreti ezúttal nem jelenik meg, továbbá a film elejétől fogva világossá teszik az alkotók, hogy fikcióról van szó. A producer ennek kapcsán emlékeztetett arra, hogy a sok vitát kiváltott Da Vinci-kód is fikció volt, bár sok valóságos ötleten alapult. A Dan Brown-regényből készült filmet India számos államában betiltották. A szubkontinensnyi országban mintegy 13 millióra tehető a keresztények száma.
“Ha az ember vallásos témához nyúl, vigyáznia kell arra, hogy ne sértsen érzelmeket. Filmünknek nincsen valóságalapja és nem is akar semmilyen vallásos üzenetet közvetíteni” – mondta Stefan.