Falusi képek, fürdőző emberek

Falusi képek, fürdőző emberek
Nagyvárad – Kocsis Csaba magyarországi író, fotóművész munkáiból nyílt kiállítás a nagyváradi Tibor Ernő Galériában.

A sokoldalú művész munkásságát Széll Kató képzőművész, a galéria alapító tagja méltatta a szerda délutáni ünnepélyes megnyitón. Elhangzott: a művész 1959-ben született, Berettyóújfaluban. Tanítóként, népművelőként, újságíróként is dolgozott, s 2006 óta a nagyrábéi Kossuth Lajos Művelődési Ház és Könyvtár igazgatója. A fényképezés mellett irodalmi műsorokat állít össze, megzenésített verseket ad elő. Mostanáig nyolc kötete jelent meg, ezek között van regény, kisregény, novella – de az újságírói műfajok sem hiányoznak.

Nyugalom és öröm

A jelenlegi kiállítás Az én falum címet viseli, s mint megtudtuk, Nagyrábén, Korondon, Köröspatakon, Berettyóújfalun, Berekfürdőn készült képek szerepelnek itt – csupa olyan fotó, melyből a művész álmai faluját tudná összeállítani. Portrék, tájképek egyaránt szerepelnek az alkotások között, s mindahány jellegzetes hangulatot áraszt. Parasztemberek, falusi házak, önfeledten fürdőző emberek – a képeken a nyugalom és az öröm pillanatai vannak megörökítve.
Később dr. Hajdu Lajos, Berekfürdő polgármestere tartott részletes előadást a településről, a gyógyfürdő hatásaitól kezdve a helység történelmén, az alkotótáboron át az elszállásolási lehetőségekig.
Végül a fotóművész egy másik oldaláról is bemutatkozott: három megzenésített verset adott elő, Sinka István, Gittai István, valamint saját költeményét.

Címkék: ,