Falugyűlés Kaplonyban

Falugyűlés Kaplonyban
Vasárnap, április 29.– a, délelőtt 11 órától a helyi Kultúrotthonban a kaplonyi önkormányzat falugyűlést szervez, melyre a lakosság tagjait várják, mondta el lapunknak Lang István polgármester. Az előljáró tájékoztatása szerint több napirendi pontban is szeretnék kikérni a kaplonyiak véleményét.

Az egyik ilyen, a kaplonyi vízhálózat, szatmárnémeti Apaservhez történő koncesszióba adása. Másik fontos napirendi pont, a belterület bővítése. Ebben a kérdésben is szeretnék kikérni a helybeliek véleményét, hiszen ez nemcsak előnyökkel, de hátrányokkal is jár. A belterülthez tartozó részeknek ugyanis nemcsak az eladási ára emelkedik, hanem az erre kirótt adó is.
A Kaplonyhoz tartozó, forgalomtól elzárt vasúti átkelő ismételt használatba helyezését is kezdeményezné az előljáró. Ezzel könnyebben meg lehetne közelíteni néhány területet. További pontokban a Posta völgyhöz tartozó Büdös árok sorsáról, a Kraszna híd javításáról és egyéb közérdekü kérdésekről is hallani szeretnék a lakosség véleményét.