Fakivágásokkal kezdődik az aluljáró építése

1Hozzászólás
Fakivágásokkal kezdődik az aluljáró építése
Hétfőn, augusztus 12-én kezdődik a nagyváradi Sztaroveszky (Magheru) úti, a Strand sétányt és a Széchenyi (Traian) parkot összekötő aluljáró építése, illetve a Baross (Dacia) híd szélesítése 2X3 sávosra.

 

A munkálat első lépéseként áthelyezik a víz- és csatornavezetékeket, ami szükséges a továbbiak elvégzéséhez, derül ki a nagyváradi Városháza közleményéből. Az intézmény és a Környezetvédelmi Ügynökség által kibocsátott engedélyek birtokában a mai nap folyamán 26 fát is ki fognak vágni a Strand sétányon, ez szerintük elengedhetetlen a kivitelezéshez. „A vezetékek áthelyezése mintegy 2 hónapot vesz igénybe, ez a gyalogosforgalmat fogja némileg befolyásolni. A beruházás eredményeként javulni fognak a forgalom körülményei a Sztaroveszky úton, a teljes kivitelezés időtartama 12 hónap” – nyilatkozta Florin Birta alpolgármester. Az összköltség áfa nélkül 14.511.433 lej (mintegy 3.100.00 euró), amit egy EU-s, a 2014–2020-as fejlesztési időszakra vonatkozó alapból fedeznek.

 1Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .