Fákat csavart ki a vihar

Bihar megye – A hétfő esti viharos szél és kiadós esőzés több helyen okozott kárt megyénkben, fákat csavart ki, útelzárások voltak. A szalontai tűzoltókat 22.30 óra tájban Madrászról riasztották, ahol egy nagy fa ráborult a 79-es országos jelentőségű útra, megbénult a közlkedést. A tűzoltók a helybeli önkéntes tűzoltókkal együtt távolították el a kicsavart fát.

A Vészhelyzetek Felügyelősőgén keresztül a nagyváradi tűzoltókat is riasztották 22.48-órakor, mert az esővíz elöntötte a Traian Goga utca 1 szám alatt egy lakóház pincéjét. A tűzoltók egy félóra alatt kiszivattyúzták a vizet.

A székelyhídi tűzoltóalakulatnak az ottani Teodor Nicolae utcán kellett feldarabolniuk motorosfűrésszel egy széldöntötte nagy fát 23 óra tájban, mely elzárta a 19-es országos utat.

A Cséffa és Atyás közötti utra is ráborult egy vihardöntötte fa. A tűzoltókat 1.05 órakkor hívták, hogy távolítsák el.

A margittai tűzoltókat villámcsaspás okozta tűzhöz riasztották 23.35-01.10 óra között. A papfalvi önkéntes alakulattal együtt oltották a kigyúladt csűrt a Papfalvához tartozó Almaszegen. Odaégett 1,5 tonna takarmány, 40 négyzatméter tető és a csőr fa váza. A kár mintegy 15.000 új lej értékű, de 70.000 lejre teendő értéket sikerült megmenteniük.