Faültetés

Faültetés
Nagyvárad – A március 15-től kezdődő Faültetés hónapja keretében a nagyváradi EKE ’91 Egyesület sem ült tétlenül, hanem a túrázó, természetbarát szervezet tagjai is faültetési akcióba fogott.

A kiszemelt helyszín a Várad-rogériuszi református templom kertje volt, ahol mintegy huszonöt darab piros tölgyet, lucfenyőt, illetve fekete fenyőt ültettek el a tegnapi nap folyamán. A részletekről dr. Smit Ildikó, mérnők, az EKE titkára beszélt lapunknak: „a faültetés gondolata már a tavaly megszületett az EKE egyesületben, viszont akkor kicsúsztunk a faültetési időszakból, ezért az idén hamarább kezdtük el a szervezést. Megkértük a tagokat, hogy mondjanak ötleteket, hogy hol lenne szükség Nagyvárad területén fákat ültetni.

A legelső cím ez volt, így hát rögtön kijöttünk, megbeszéltük Kerekes tiszteletes úrral azt, hogy ők mit szeretnének, mi pedig felmértük azt, hogy mire lenne szükség. Megterveztük a kertet, kirajzoltuk a fák helyét. A csemetéket az erdészhivatal adta. Mikor kiválaszottuk az elültetendő fafajtákat, figyelmebe vettük az övezetet is, mert arra törekszünk, hogy ez a kert beleilleszkedjen a környzetébe. Remélem, sikeres lesz ez az akciónk, és akkor jövőre is folytatni fogjuk” – mondta Smit Ildikó. A mérnökasszonytól megtudtuk, hogy egy most elültetett csemete körülbelül tíz év múlva fogja elérni az ötméteres magasságot.