Ezüstérmet szerzett Aradon Ádámkó Zsolt

Nagykároly – Egy szerb ökölvívó győzte le a nagykárolyi sportolót, Ádámkó Zsoltot az Arad Övéjért vívótt fináléban. A 17 éves tehetség korosztályában a 91 kg–os súlcsyoportban a legjobb az országban.

Pontozással kapott ki a nagykárolyi Ádámkó Zsolt a hétvégén rendezett Arad Őve elnevezésű nemzetközi ökölvívó verseny 91 kilogrammos súlycsoport döntőjében, így az ezüstérem jutott a Zilahi Armătura VSK csapatánál igazolt bokszolónak. Egy szerb öklözőtől kapott ki Ádámkó, miután a fináléba jutásért vívott mérkőzésen kiütötte negyváradi ellenfelét. „Nagyon erős volt a mezőny” – foglalta össze röviden Ádámkó, aki első junior korosztályos mérkőzésén lépett a szorítóba.

Az utánpótlás–válogatott tagja

A 17 éves tehetséges ökölvívó csupán három évvel ezelőtt kezdett bokszolni a Nagykárolyi Sab Gomez egyesületnél, azonban a korosztályos válogatott edzője hamar kiragadta Ádámkót a szatmári egyesülettől, és az ország legjobbjait fogalkoztató zilahi egyesülethez igazolta. Nemrégiben korosztályos országos bajnoki címet szerzett, és állandó tagja az utánpótlás–válogatottnak. A nemzeti együttesben egyébként 12 öklöző szerepel, súlycsoportonként a legjobbak.