Ezt is megúszta Becali!

Ezt is megúszta Becali!
A Román Labdarúgó Szövetség (FRF) fellebbviteli bizottsága tisztázta a korrupcióval vádolt Steaua Bucurestit, így a csapat indulhat a labdarúgó Bajnokok Ligája 2008/09-es szezonjában is.

Az új ítélet szerint Gigi Becali hat hónapig nem képviselheti semmilyen formában a klubot, illetve a mérkőzések alatt nem mehet be a csapat öltözőjébe.

Ugyanakkor a bíróság eltörölte a Steaua 7 pontos büntetését és Petre Marin fél éves eltiltását is. A Steaua büntetései mellett egyúttal eltörölték a Kolozsvári U csapatának büntetéseit is. Az első fokon eljáró fegyelmi bizottság ugyanis a klub ügyvezetőjét, Anton Doboşt, szintén két évre tiltotta el, a klubot 6 pont levonással büntették, illetve Gigel Coman játékjogát hat hónapra felfüggestették. Ezeket az ítéleteket másodfokon a FRF fellebbviteli bizottsága is jóvá hagyta, ezért fordult a Steaua a sportbírósághoz.
Az új döntéssel egyedül csak a Bukaresti Rapid többségi tulajdonosa, Fathi Taher, volt megelégedve, a többi élvonalbeli klub képviselői viszont kritikával illették a sportbíróság döntését. Az ügy május 7-én robbant ki, a Kolozsvári U és a Kolozsvári CFR mérkőzése alatt, amikor az Országos Korrupcióellenes Igazgatóság (DNA) munkatársai elkapták a Steaua alelnökét, Teia Spontét, amint találkozott Gigel Comannal egy Kolozsvár melletti vendéglőben. Az alelnöknél 1,7 millió euró volt, amivel az U játékosait “jutalmazta” volna, amennyiben pontot rabolnak a CFR-től, elősegítve ezzel a Steaua bajnoki címét. A mérkőzést végül a CFR nyerte 1-0-ra, s ezzel a bajnoki címet is begyűjtötte.