Ezért mennek tönkre a mobilok

Ezért mennek tönkre a mobilok
A Motorola állítja, hogy a manapság tönkremenő mobilok elsöprő többsége nem a gyártók és tulajdonképpen nem is a felhasználók miatt hibásodik meg.

 

A probléma változó, de hibás mobillal valószínűleg a telefontulajok többsége találkozott már. A hosszabb idő óta Android rendszeren élő Motorola első embere elmondta, saját – de valószínűleg más gyártókra is ugyanúgy érvényes – tapasztalataik szerint mi okozza a mobilok meghibásodásának többségét: az alkalmazások.
Sanjay Jha azt állítja: a szervizbe kerülő Motorolák több mint kétharmada, egészen pontosan 70 százalékuk harmadik fél által készített alkalmazás miatt ment tönkre. Tehát az érintett okostelefonokra a felhasználó feltelepített egy rosszul megírt appot, ami annyira betett a mobilnak, hogy szervizbe kellett vinni. A Motorola első embere szerint egyébként egyáltalán nem csak a külső helyről származó appokkal van gond, az Android Marketen lévők is sokszor problémásak.

Hogy mi a megoldás? Csak a szokásos “duma”: csak olyan alkalmazást telepítsünk, amelynek fejlesztője korábbi appjai alapján megbízható, vagy olyat, amelyről megbízható helyen olvastunk ajánlót.

(www.technet.hu)