Ezüstérmesek lettek a lányok

Közel 50 ponttal (103-56) kapott ki a Szatmárnémeti VSK női kosárlabda-csapata a Román Kupa döntőjében az MCM Târgovişte ellen. A vereség várható volt, az arány talán kissé túlzott.

A legelvakultabb VSK-szurkoló sem számíthatott szatmári győzelemre a román kosárlabda színvonalához képest félelmetes kerettel rendelkező MCM Târgovişte ellen a Román Kosárlabda-kupa döntőjében. A szatmárnémeti kosaras lányok mégsem lehetnek elégedetlenek, ugyanis már a döntőben való részvétel bravúrnak számított a bajnokságban bukdácsoló csapattól. Az eredmény pedig magáért beszél, az MCM-mel sajnos jelenleg nem lehet felvenni a versenyt. A Fleşeriu-lányok ezzel tisztában is voltak, csupán a tisztes helytállásért küzdöttek az ezüstéremmel a zsebükben.

Nem kezdtek rosszul a lányok

Annak ellenére, hogy a VSK egy pillanatig sem vezetett, az első negyedben viszonylag jól tartotta magát a Cl. Pop, Hardy, Pavel, Ciocan, Diatta ötösfogattal felálló szatmári gárda. A negyed végére azonban mégis nyolc pontos előnyt szerzett az ellenfél (23-15). Ezután viszont magasabb fokozatra kapcsolt az MCM és Chrissy Givens, valamint a hárompontosokat biztos kézzel „osztogató” Tina Thompson vezérletével fokozatosan húztak el a mieinktől. A félidőre pedig megnyugtató 47-26-os különbséggel vonultak a csapatok.

A harmadik negyedben ahelyett, hogy visszavett volna a tempóból a Târgovişte, még rá is tett egy lapáttal, így végérvényesen eldöntötték a meccset. A játékrész végére negyven pontos előnyt kovácsoltak össze (79-39). Az utolsó negyedben a VSK is levegőhöz jutott, azonban ezt a negyedet sem sikerült behúzni a rendkívül kimerült szatmári lányoknak, akik most már teljes erőbedobással készülhetnek az április hetedikei BC Alexandria elleni vízválasztó bajnoki mérkőzésre. A VSK-nak nagy szüksége lesz a győzelemre, ugyanis egy vereség esetén búcsút inthetnek a bajnokság „final four”-jának.

MCM Târgovişte – Szatmárnémeti VSK 103-56 (23:15, 24:11, 32:13, 24-17)

Pontszerzők: Thompson 23, Todd Frohlich 18, Doron 17, Givens 15, Parau 10, Boriga-Brosovszky 9, Toma 6, Ogorodnyikova 5, illetve Urse Ivan 16, Cl. Pop, Hardy 11-11, Diatta 6, Povilonyte 5, Ciocan 3, Pricop, Pavel 2-2