Ezüstérmes lett Petrovai Zsuzsa

Ezüstérmes lett Petrovai Zsuzsa
Szatmár megye – Négy Szatmár megyei női ökölvívó vett részt a Călimăneştien rendezett junior és felnőtt Román Kupa–viadalokon. Csak egy érem született.

Egyetlen érmet sikerült szereznüik a Szatmár megyei női ökölvívóknak, akik részt vettek a junior és felnőtt korosztályú bokszolóknak rendezett Román Kupa viadalokon: a Nagykárolyi Sab Gomez SK ökölvívója, Petrovai Zsuzsa a juniorok között, a 86 kg–osok versenyében ezüstérmes lett. A fiatal bokszoló a döntőben egy tulcea–i sportolótól kapott ki. Gheorghe Sab[u edző másik tanítványa, Viorela Popescu (junior, 60 kg) csak az ötödik lett.

A Szatmárnémeti Unio SK mindkét felnőtt bokszolója az ötödik helyen végzett: a tavalyi broznérmes Anca Ghiurcan és Nicoleta Popan is a 70 kg–osok között versenyzett. Ghiurcan egyértelműen bírói hibák miatt csúszott le a dobogóról, ezt még a román szövetség képviselői is szóvá tették. Minden esetre Adrian Lăcătuş, a felnőtt–válogatott edzője elsimerően beszélt Ghiurcanról, és meghívta a nemzeti együttesbe, mely a következő hetekben kezdi meg idei felkészüléseit.