Ezüstérmes kadet strandröpladázó

Ezüstérmes kadet strandröpladázó
Kellemes meglepetést okozott edzője számára is Angelica Podină. A szatmári strandröplabdázó második lett a Mamaián zajló korosztályos országos bajnokságon a cernavodăi Mihaela Ozonnal párban.

A Mamián zajló korosztályos strandröplabda–bajnokságok kadetek versenyében ezüstérmet szerzett a Szatmárnémeti Sportlíceum (LPS) sportolója, Angelica Podină párban a CSS Cernavodă röpladázójával, Mihaela Ozonnal. A Szatmárnémeti No Name nevet viselő csapat az elődöntőben két szettben verte a Bukaresti Mavi csapatát, majd a fináléban a Bukaresti Soleil együttes párosától szenvedett vereséget (15–10, 15–12).

„Várakozáson felül teljesítettek a lányok. A döntőben megszorították ellenfelüket, de sajnos a kedvezőtlen, esős időjárás is közbeszólt. Az bajnoki ezüstérem is nagyon szép eredmény, csak gratulálni tudok a lányoknak” – mondta a lapunknak a LPS edzője, Ovidiu Groza.

Szerdán egyébként megkezdődtek a juniorok küzdelmei is. Míg a kadeteknél 24 csapat indult a versenyen, a nagyobbaknál 37 csapat alkotja a mezőnyt. Köztük található a tavalyi kadet–bajnok szatmári páros, Laura Sabău és Lavinia Tătăran, akik egy héttel ezelőtt a felnőttek Ngyváradon rendezett ob–ján az előkelő negyedik helyen zártak. A Sabău–Tătăran páros tavaly a juniorok között is versenyezett, akkor negyedikek lettek. Az idei korosztályos ob–n a végső győzelemre harmadik esélyes csapatként tartják számon a szatmári lányokat, ezért nem is kell játszanak selejtezőket, egyenesen a 16–os főtáblára sorolták Groza tanítványait. Így csütörtökön játszák első mérközésüket. „Nem akarok jóslatokba bocsájtkozni. Az is sokat mond, hogy a harmadik kimelt páros a versenyen. Reménykedjünk egy dobogós helyezésbe” – fűzte hozzá Laura Sabău és Lavinia Tătăran edzője.

Pesek Attila