Ezüst és bronz a mesterek között

Ezüst és bronz a mesterek között
Szatmárnémeti – A Magyarországon rendezett ragos nemzetközi tornán egy ezüst– és egy bronzérmet szerzett a szatmárnémeti karate–edző, Magos Róbert.

Egy ezüst– és egy bronzérmet szerzett a Szatmárnémeti Samuraiul SK karate–edzője a Magyarországon rendezett Master Tornán, ahol öt ország összesen több mint 150, 35–55 év közötti karate–edzője mérte össze tudását. Romániából 20 karatéka vett részt a tornán, Szatmárnémetiből csak Magos (5 dan), aki egy világbajnoki és egy Európa–bajnoki címet tudhat magának. Magost egyébként a hónap elején nevezte ki a Román Modern Karate Szövetség a gyermekválogatott edzőjének.

A Master Tornán Magos a kumite próba egyéni open (súlycsoportól független) viadalaiban végezett a második helyen 76 nevező közül, míg a kata próbában 88 karatéka közül a harmadik lett a szatmári.

„Ez egy nagyon magas színvonalú torna, mivel valamennyi résztvevő tapasztalat karatéka. A verseny egyébként a Japán Karate Egyesület régi szabályai szerint zajlott, vagyis a sportolók nem használtak védőfelszerelést” – foglalta össze Magos.