Ez már nem vicc: az Olimpia FC Somlyón folytatja

Ez már nem vicc: az Olimpia FC Somlyón folytatja
Szatmárnémeti – Valamennyi szilágysági újság kész tényként kezeli, hogy a jövő héttől már Szilágysomlyón játsza hazai mérkőzéseit a Szatmárnémeti Olimpia. Catrinel Raţ szerint, még semmi sem dőlt el.

A Szilágy megyei napilapok már napokkal ezelőtt kész tényként írták azt, hogy Szatmár megye „élklubja”, a Szatmárnémeti Olimpia labdarúgó–egyesület Szilágysomlyóra költözik. A Sălăjeanul napilap még február 14–i lapszámában közölte azt, hogy a román szövetség (FRF) szakbizottsága jóváhagyta azt, hogy a szilágysomlyói pályán III. ligás mérkőzéseket rendezzenek, míg a Sportul Sălăjean lapban a szilágysomlyói együttes elnöke, Ioan Gurzău azt állítja, a FRF már 2003–ban (mikor a helyi csapat még a C–osztályba szerepelt) engedélyezte a harmadosztályos mérkőzések rendezését a Măgura pályán, a kibocsájtott engedély pedig tíz ever szól.

Mint arról korábban beszámoltunk, Catrinel Raţ, a szatmári egyesület egyetlen képviselője csak úgy engedheti át a csapat helyét, ha elfogadtható indokot terjeszt elő a szövetségnél arra vonatkozóan, hogy miért nem játszhat az Olimpia Stadionban a szatmári csapat. Raţ azt állította, korszerűsítési munkálatok kezdődnek, ezért költözik az Olimpia Szilágysomlyóra. A szabályzat szerint ugyanis egy klub nem változtathat székhelyt idény közben. Éppen ezért a szilágysomlyóiak kénytelenek lesznek a bajnokság végéig a Szatmárnémeti Olimpia név alatt szerepelni a III. Ligában. A következő idényben pedig az Olimpia Silvania nevet viselné az egyesület.

Az ifik miatt teszi?

Raţ állítja, még semmi sem dőlt el, de beismeri: örülne annak, ha az Olimpia Szilágysomlyón folytatná a bajnokságban. „Ha nem szerepel a felnőttcsapat a bajnokságban, akkor a ificsapatok is eltűnnek. Hiába veszi át a Megyei Labdarúgó Egyesület az ificsapatokat, mert Olimpia név alatt nem szerepelhetnek a korosztályos bajnokságban, ha a felnőttek nem játszanak. A szabályzat pedig még az ificsapatok esetében sem engedélyezi a névváltoztatást az idény közben” – mondta Raţ.

A szilágysomlyóiak egyébként a IV. ligában szereplő Halmosdi Flacăra csapatával egyesül előbb. Az Olimpiától csak a hátvéd Téger csatlakozik a szilágysági csapathoz.

 

Olvassa a blogot:

  • fcatti.romblog.ro