EXKLÚZÍV: Szatmáron is áthalad a Dakar–pótló rali

EXKLÚZÍV: Szatmáron is áthalad a Dakar–pótló rali
Jövő hónapban várják Szatmárnémetiben az Amaury Sport Organisation (ASO) képviselőit, hogy elkészítsék a Dakar–póltó rali térképének romániai részét.

Ezt a hírt több érinett is megerősítette, köztük Radu Bud, Szatmár megye prefektusa, aki „szerelmese” a motoros sportnak.

A tervek szerint április első felében rendezik majd a versenyt, mely Budapestről fog rajtolni. És a petei határátkelőnél hajtanak majd át Romániába. Szatmárnémetiben nem állnak meg, Nagybányán lesz a napi szakasz célpontja. A második romániai szakszt Nagybánya és Szováta között rendezik, a harmadik nap pedig ismét Szatmárnémeti felé veszik az irányt, és a petei határátkelőnél hagyják el az országot. „Ez rengeteg szervezéssel jár a mi részünkről is. De nem hagyhatunk ki egy ilyen lehetőséget” – mondta Bud.

A szervezők körülbelül 120–150 motorosra és 150 autósra számítanak. Ők valamennyien azok a versenyzők, akik beiratkoztak az idén, terrorfenyegetés miatt elhalasztott Dakar–ralira.

Azt még nem lehet tudni, pontosan milyen útvonalon halad át a rali mezőnye Szatmárnémetin.

A Marca spanyol sportlap egyébként „három fordulós”, úgynevezett Dakar–széria szervezéséről szerzett információkat. Az első felvonás lenne a magyar–román verseny, a második egy Portugália – Spanyolország útvonalú verseny. Az még nem tisztázott, hogy a harmadik fordulót milyen útvonalon rendezné meg az ASO.