Évforduló a Bihar FC-vel

Számos ünnepi rednezvénnyel fognak kedveskedni 2012-ben, a nagyváradi labdarúgás 110., illetve a Bihar FC név felvételének 40 éves évfordulója alkalmából.

 

A nagyváradi labdarúgás 110., illetve a jelenlegi csapat nevének, a Bihar FC felvételének 40 éves évfordulója alkalmából jövőre számos ünnepi rendezvényt és nemzetközi mérkőzést kívánnak szervezni, hangzott el a klub székhelyén tegnap tartott sajtótájékoztatón, amelyen jelen volt Şerban Morcan, a Bihar FC, Cătălin Sărmăşan, a CF Liberty elnöke, továbbá Teodor Luca, a Joma sportszergyártó cég képviselője, valamint Dumitru Voloşeniuc, Deloreán Gyula és Florin Birta, a klub tulajdonosainak (AGA) képviselői.

„Jövőre ünnepeljük a nagyváradi labdarúgás fenállásának 110 éves évfordulóját, ezen felül 2012-ben lesz 40 éve, hogy a csapat Crişulból Bihar FC-vé keresztelkedett át. A román labdarúgás egyik nagy hagyománnyal rendelkező a biharié, melynek képviselői román és magyar bajnokságot is nyertek, s annak ellenére, hogy a Bihar FC az idei bajnokságban nem az elvártakhoz mérten szerepel, jövőre szeretnénk kellő képpen megünnepelni a két jeles évfordulót” – mondta Şerban Morcan bevezetőjében.

 

Ünnep Jomában

 

A rendezvények között szerepel egy erős ifjúsági torna, továbbá a líceumi csapatok számára kiírt rendezvény, egy különleges kiállítás, valamint a június 1-jén sorra kerülő nemzetközi barátságos mérkőzés, amelyre közvetlenül a 2012/13-as idény nyitánya előtt kerülne sor.

Morcan ugyanakkor elmondta, hogy három éves együttműködési szerződést kötöttek a Joma sportszergyártó céggel, amely – megengedhető árón – kiváló mínőségű felszereléssel látja el a felnőtt és az ifjúsági csapat játékosait egyaránt. Ezzel kapcsolatban Teodor Luca, a Joma képviselője elárulta, hogy egy külön erre a célra gyártott – piros-kék színű – évfordulós felszerelést készítenek, amelyet a szurkolók is megvásárolhatnak majd. „Örülök, hogy együtt ünnepelhetünk majd, főleg azért, mert 2005-ben Sevillában és idén a Temesvári Polival is magas szintű évfordulós ünnepséget rendeztük” – mondta Luca.