Éves közgyűlést tartott az EKE’91

Éves közgyűlést tartott az EKE’91
Február 11-én, szombaton délelőtt tartotta meg az EKE’91 Nagyvárad-Bihar éves közgyűlését az Ady Endre Líceum dísztermében.

 

Tiponuţ Tibor elnöki beszámolójával kezdődött az éves közgyűlés, majd okleveleket, díjakat adtak át, valamint különböző problémákat, javaslatokat vitattak meg. A jelenlevők egy perces néma csenddel adóztak az elmúlt évben elhunyt EKE-tag, Tiponuţ Ferenc-Miklós emléke előtt. Az éves beszámolóban elhangzott, hogy az EKE-nek jelenleg 214 fizető tagja van, amelyből 139 nyugdíjas és csupán 24 tanuló. A 2012-es évben hét új taggal bővült a szervezet, a legfiatalabb tag a 2009-ben született Takács Albert Ferenc lett. Az adóbevallás során felajánlott két százalékból 781 lej folyt be. Az EKE továbbra is várja a két százalékos felajánlásokat. A téli időszakban 12 vetítéssel egybekötött előadást tartottak, amelyre mindig szép számmal érkeztek az érdeklődők. Tiponuţ Tibor ismertette az ENYA-t is, vagyis az EKE-tagokat Nyilvántartó Adatbázist, amely a tagok tevékenysége mellett a tagsági díj befizetéseket is nyilvántartja. Az adatbázisból automatikusan törlik annak nevét, aki több mint egy éve nem fizetett tagdíjat.

Beszámolók

Az elmúlt évben nem maradhatott el a szokásos farsangi mulatság, az ünnepélyes tagavató, a debreceni virágkarnevál, koszorúzások, a III. EKE Art tárlat és hasonló rendezvények sem. Elkezdték a Révi szoros jelzéseinek festését és a túrautak karbantartását, a városi önkormányzat támogatásával ősszel elsősegély tanfolyamot szerveztek, valamint városismereti vetélkedőt és olajgyűjtési akciókat. Az EKE’91 felvállalta a belényesi magyar temetőben felfedezett a XV. században már álló templom romjainak karbantartását és emléktáblával való megjelölését. A közgyűlés Torma József alelnök túrabeszámolójával folytatódott. Az elmúlt egy évben az EKE’91 Nagyvárad – Bihar komoly aktivitást fejtett ki: 98 utazás alkalmával összesen 105 különböző túrát szerveztek, amelyen 1564 személy vett részt. Gyalogos, vonatos és buszos kirándulások alkalmával több ezer kilométert tettek meg. Ezen kívül volt egy evezős és két kerékpártúra is.

 

Díjazottak

Nagy Magda az egyesület pénzügyi helyzetét ismertette. Eszerint az EKE-nek egy év alatt mintegy 34 340 lejnyi bevétele és 16 ezer lejnyi kiadása volt. Banki számlájukon 18 184 lej található. A beszámolók után a különböző díjak, elismerő és díszoklevelek kiosztására került sor. Díjazták az év turistáit, túravezetőit és kiosztották a bronz, ezüst és arany jelvényeket is. Az év túravezetői Torma József és Császár Mária, az év turistái pedig Kovács Hajnalka és Bondár Anna lett. A közgyűlésen megszavazták az évi tagdíj növelését 30-ról 40 lejre, nyugdíjasoknak és diákoknak pedig 16-ról 20 lejre való növelését.

 

Nyertesek

A közgyűlés utolsó mozzanataként kihúzták a legutóbbi olajgyűjtésen résztvevők tomboláit. EKE naptárt nyert Bagosi Attila, Nagy Ilona és Szetyerov Erzsébet, EKE pólót nyert Turzó Judit, Szilágyi Gheorghe és Szabó Ferenc, valamint A Nyugati-szigethegység című könyvet nyert Sarca Gabriella, Miheller Ilona és Fábián György.

Nagy Noémi