Évadot hirdetett a színház

Zenés, táncos forgataggal hirdették meg az évadot
Zenés, táncos forgataggal hirdették meg az évadot - © Fotó: Vajda János
Miskolc – A három játszóhelyen 17 bemutatót tartanak a következő évadban.

A hagyományokhoz híven idén is zenés, táncos forgataggal hirdette meg új évadát a miskolci teátrum. A Miskolci Nemzeti Színház előtt színes programokkal és gyümölcsös fogásokkal várták az érdeklődőket, amelyeket maguk a művészek készítettek el a 2019–2020-as évad címeiből inspirálódva.

Hamarosan 200

Leleplezzük az új évadot! címmel a színház művészeti tanácsának tagjai beszéltek az idei évad produkcióiról. Béres Attila, a színház igazgatója elmondta, immár ötödik évadát kezdi a tanács vezetésével a színház, és közeledik egy másik fontos évforduló is, hamarosan a Miskolci Nemzeti Színház fennállásának 200. évfordulóját ünnepelheti a társulat. A direktor kiemelte, a legfontosabb cél a program kialakításánál, hogy a nézőnek „jó legyen”, tehát egy minél szélesebb igényeket kielégítő műsortervvel készültek.

A három játszóhelyen összesen 17 bemutatót tartanak. Többek között bemutatják Molière Don Juan című vígjátékát Szőcs Artur rendezésében, Béres Attila a rendezője a Hegedűs a háztetőn című musicalnek, az opera műfaját pedig Verdi Don Carlos című operája képviseli Keszég László rendezésében. Szabó Máté a rendezője a Szerelmes Shakespeare című romantikus vígjátéknak, és Szabó Attila vendégrendezésében láthatja a közönség A legkisebb boszorkány című zenés mesejátékot. Mohácsi János rendezésében mutatják be 18 éven felülieknek a Francia rúdugrás című kortárs magyar vígjátékot.

A zenés programot musicalmesék nyitották rajzfilm­slágerek és musicaldalok bemutatójával. A színház előtt főzőverseny várta az érdeklődőket. A további programban a táncdalfesztiválok hangulatát idéző műsort a színház zenekarának produkciója követte, ahol is óriási sikert aratott a Vezényeld a zenekart című akció, mely során a közönség soraiból jelentkezve válhattunk karmesterré egy rövid időre. Az évadnyitó záróakkordjaként a Miskolci Balett Szentivánéji álom című táncelőadásából mutatott be részleteket, illetve kihirdették a főzőverseny eredményét.

ÉM-PGY


A színházi fotózáson jártunk
Miskolc - Hamarosan meghirdeti új évadát a miskolci színház. Fotók már vannak hozzá. Elkészültek a Miskolci Nemzeti Színház 2019/2020-as évadát népszerűsítő fotók. Erről Méder Noémi, a teátrum szóvivője számolt be A függöny mögött nevű blogján. Kulisszatitok Ezt olvassuk: „A helyszín a Nagyszín...

A mi osztályunk – jelenet a Béres Attila rendezte előadásból
Miskolc - Béres Attila: A közönség érdeklődése, ami mindenekelőtt meg­győz minket. Nagyon ritka, hogy színházi előadás évadokon átívelően újabb és újabb nézőket képes megszólítani, újrateremtve a saját közönségét. A Miskolci Nemzeti Színházban most megtörténhet ez – ebben a reményben tűzik ismét ...