Évadnyitó táncverseny Nyíradonyban

Évadnyitó táncverseny Nyíradonyban
Zsúfolásig megtelt március 11-én és 12-én Nyíradonyban a Harangi Imre Rendezvénycsarnok táncosokkal, hozzátartozókkal, a táncot szertő érdeklődőkkel.

Az évadnyitó táncversenyen, mely egyben Kelet.-Magyarország területi bajnoksága is, standard és latin-amerikai táncokat mutattak be a versenyző párosok. Négyszáztíz páros nevezett a két napos rendezvényre, szombaton a gyermek és junior, vasárnap az ifjúsági és felnőtt korosztály mutatta be tánctudását.

Bíró Csaba a Valcer Táncstúdió művészeti vezetője elmondta- az ország különböző pontjáról érkezett harminctagú szakavatott zsűri értékelte a versenytáncosok teljesítményét. A rendezvény érdekessége, hogy az egyik főrendező, a nyíradonyi Tasi Tímea, aki a tavalyi évben az „A” osztályos latin versenyt nyerte meg partnerével.

 Idén már tanítványai is a táncparkettre léptek.

Bíró Csaba elmondta még, hogy ugyanilyen évadnyitó versenyt rendeztek még a Dunántúlon és Budapesten is. Nyíradonyban már második alkalommal találtak nagyon jó partnerre a rendezésben, mind az önkormányzat, mind a művelődési ház támogatta a gálát. A város lakossága is hozzájárult a sikerhez és ahhoz, hogy jó hírüket vigyék el a táncosok, szülők és az idelátogatók.

T. V.