Évadnyitó találkozót tartott a szoptatást támogató anyacsoport

A találkozón közel 40 várandós kismama és kisgyermekes édesanya vett részt, az édesanyák egy babanaplót kaptak ajándékba
A találkozón közel 40 várandós kismama és kisgyermekes édesanya vett részt, az édesanyák egy babanaplót kaptak ajándékba
Tegnapelőtt tartotta a nagyváradi szoptatást támogató csoport az évadnyitó találkozóját, immár tizedik éve. A találkozót a Szoptatásért Magyar Egyesület önkéntes szoptatási segítői szervezték. A csoport tagjai bizalommal fordultak egymáshoz, megosztották örömteli pillanataikat és a kételyeiket is.


A nagyváradi szoptatást támogató anyacsoport immár tizedik éve segíti és támogatja az édesanyákat. A csoport vezetői Bruncsák Anna és Kovács Katalin, több nemzetközi egyesületet képviselve szerezték ismereteiket a szoptatásról, és a vele kapcsolatos ismeretterjesztő, támogató munkáról. A találkozón várandós kismamák és kisgyermekes édesanyák vettek részt, könnyed beszélgetés és tanácsadás folyt, a téma a szoptatás és az anyatej fontossága volt. Az édesanyák megosztották egymással tapasztalataikat, a önkéntes vezetők pedig ismereteiket arról, hogy miért fontos az anyatejjel való táplálás. A csoport tagjai bizalommal fordultak egymáshoz, megosztották örömteli pillanataikat és a kételyeiket is. A találkozón a kisgyermekes édesanyák egy-egy babanaplót kaptak ajándékba a Rákóczi Szövetség felajánlásával, melyeket Kéry Hajnal, a Rákóczi Szövetség Bihar megyei elnöke adott át.

Workshop

A hosszú évek munkáinak köszönhetően idén Bruncsák Anna és Kovács Katalon kezdeményezésére létrejött a Maternet Egyesület, ezt a találkozón meg is ünnepelték az önkéntesek és az édesanyák egy csokitorta elfogyasztásával. A Maternet Egyesület létrejöttét az indokolta, hogy szélesebb körű támogatást tudjanak nyújtani, hiteles információkat szolgáltatni az édesanyáknak, illetve gyermekük számára egészséges testi, lelki és szociális fejlődést nyújtani. Az egyesület első képzéssorozata várandós édesanyáknak szól, és az ,,Anyaerősítő Workshop” – Felkészülés a szoptatásra és az első közös hetekre címet kapta, részletek a maternet.ro oldalon, jelentkezni a maternet@gmail.com címen és a 0770100113 (Kovács Katalin) telefonszámon lehet. A képzéssorozat első találkozójára október 25-én kerül sor, 17 órai kezdettel, az Illyés Gyula könyvesboltban, Hogyan hat a szülés módja a szoptatásra? Mi az Aranyóra? címmel. Jelentkezési határidő október 15.

Törő Enikő