Eutanázia volt II. János Pál halála?

Eutanázia volt II. János Pál halála?
Egy olasz orvosprofesszor igencsak provokatív cikkben ír arról, miszerint II. János Pál pápa nem egyszerűen elaludt, vagyis nem végelgyengülésben és betegségeiben halt meg tavalyelőtt.

Az intenzív orvosi ellátás specialistája, Dr. Lina Pavanelli arra a következtetésre jutott, hogy a pápa 2005. április 2-ai halálát olyasmi okozhatta, amit a katolikus egyház eutanáziának nevezne. Márpedig az amerikai Time magazin megjegyzi, hogy a katolikusok szerint mindent meg kell tenni az élet meghosszabbításáért.

A professzornő szakmai tapasztalatára és saját megfigyeléseire támaszkodva írja mindezt. Pavanelli tévében nézte az őregedő egyházfőt, figyelte a híreket a pápa állapotáról, és elolvasta II. János Pál kezelőorvosának visszaemlékezéseit is.

Szerinte az, hogy csak pár nappal a pápa halála előtt sikerült egy etetőcsövet behelyezni a pápa testébe, felgyorsította Karol Wojtyla halálát (az orvosnő lengyel nevén emlegeti az elhunyt pápát). Pavanelli úgy véli, az orvosok elmagyarázták az egyházfőnek a helyzetet, és valószínűleg a főpap utasította el a cső behelyezését. Pedig már februárban és márciusban is sürgősen kórházba kellett szállítani II. János Pált.

(index.hu)