EU–s pályázatok iskolai részvétellel

EU–s pályázatok iskolai részvétellel
Bihar megye – Az érmihályfalvi Helyi Tanács legutóbbi ülésén két pályázati lehetőséghez is beleegyezését adta, mindkettőben érdekelt a helyi Mezőgazdasági Főgimnázium.

Az első a Nagyváradi Állami Egyetem  Környezetvédelmi Karának illetve a Debreceni Tudományegyetem  Agrártudományi Tanszékének együttműködésével teszi lehetővé a Virágos Határok–GraniţeÎnflorite–Border Flowers című pályázatban való részvételt. Az EU–által támogatott, Románia és Magyarország 20072013 közötti együttműködési projekt keretébe illeszkedő lehetőség nem jár költséggel, mindössze egy 1 hektáros  területet – mely az iskola mellett található – kell a kertészkedők rendelkezésére bocsátani – ha nyer a pályázat.

Iskolák, közösen

A másik lehetőség által az érmihályfalvi iskola egy bulgáriai iskolával közösen venne részt egy Comenius–programban, melynek az úgynevezett iskolaelhagyás csökkentése lenne a célja. Krizsán Csaba tanácsos, a Főgimnázium tanára a határozat-tervezet előterjesztése során elmondta, hogy a bulgáriai iskola  keresett partnert pályázatához, így kerültek kapcsolatba a világhálón. Az együttműködéshez szükséges az önkormányzat közreműködése is, mely vállalta a szükséges önrész (mely a pályázat egészének 25%–a) kifizetését, ami 1600 euró – mindez természetesen csak pozitív elbírálás esetén.