Európai finanszírozás a Bihar és Kolozs megye közötti útra

Elhárultak az akadályok, finanszírozható a Regionális Operatív Programból a DJ 763 jelzésű megyei út felújítása – tájékoztatott Cseke Attila államtitkár a szerdai kormányülést követően.

Mint elmondta, a Bihar és Kolozs megyét a Boga-völgyén és Pádison keresztül összekötő út felújításának teljes költsége mintegy 30 millió euró, erre tett le pályázatot a Bihar Megyei Tanács a regionális fejlesztési ügynökségen. A támogatás feltétele volt, hogy az útszakasz megyei tulajdonban legyen és megyei út besorolása legyen. A több mint 44 kilométer egyes részeit azonban erdei útként tartották nyilván, ami akadályozta a finanszírozást.

– A Kolozs megyei rész helyzetét tavaly megoldotta a kormány, a most hozott határozattal pedig a Bihar megyei szakasz is egészében megyei út minősítést kapott. Ezáltal elérhetjük majd, hogy a nagyváradiak, és nem csak ők, hanem a turisták is, felújított úton juthatnak el a Boga-völgyébe, kirándulni – magyarázta az államtitkár.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .