ERDON Helyi hírek

2008.02.12. 07:52

Meseíró verseny Szatmár megyében

<p>Szatmár megye - A Mosolygósabb Régióért Kulturális Közhasznú Egyesület a Reneszánsz emlékév tiszteletére nemzetközi meseíró pályázatot hirdet három korcsoportban.</p>

I. korcsoport: Az általános iskola 4–6. évfolyamos diákjai; II. korcsoport: a 7–8. évfolyam és középiskolás tanulók; III. korcsoport: 18 év felettiek. A pályázat mottója: Meghalt Mátyás király, oda az igazság. Olyan párbeszédes meséket, történeteket várunk, amelyek a máról szólnak. Amelyek nem a klasszikus szereplőkkel és történettel mesélnek klasszikus értékekről és hangnemben, hanem modern gondolatiságot hordoznak, újszerű ötleteket használnak, és örök értékeink megóvására figyelmeztetnek. A most születő meséknek nem lehet hõse Mátyás király, a történet nem játszódhat Mátyás korában.
A modern mesék számítógéppel maximum öt gépelt oldal terjedelemben készüljenek. (Normál sortávolság, 14–es betűméret.) A dolgozatokat három egymással egyezõ példányban kérjük elkészíteni és beküldeni címünkre. A dolgozat borítólapjaként a készítő a következő adatokat tüntesse fel: a szerző neve, életkora, lakcíme, felkészítõje és iskolája — ha van —, elérhetõségei: e–mail, telefon. Csatoljon továbbá egy nyilatkozatotarról, hogy a mû a saját szerzeménye, és az nyomtatásban még sehol meg nem jelent.

Beküldési cím: 6600 Szentes, Nagyörvény u. 58. Határidő: 2008. március 30. A pályamunkákat szakmai zsûri bírálja el. A legsikerültebb dolgozatok internetes oldalunkon megjelennek, továbbá készítõik értékes tárgyjutalmakban részesülnek. Eredményhirdetés és díjátadás: május 9–én délután Szentesen, a Kiséri Napok keretében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!