Európa egyik modern, regionális repülőtere

Európa egyik modern, regionális repülőtere
Kolozsvár az ország második legnagyobb városa. Ezért nem csodálkozhatunk, ha a Kolozsvári Nemzetközi Repülőtér utasainak száma, 2011-től, túllépte az egy milliót, 4927 fővel, ami hazai viszonylatban sem lebecsülendő.

Teljesen érthető, hogy lépést tartani a fejlődéssel csak olyan infrastruktúra kiépítésével valósulhat meg, amely a lehető legjobban szolgálja a város, az ország, a régió érdekeit. Az új kifutó- felszálló pálya építésének gondolata már 1992-ben megszületett. Akkor a repülőtér a Szállításügyi Minisztériumhoz tartozott. Mikor átkerült a Kolozs Megyei Tanács hatáskörében, főleg 2000 után, több szakaszban korszerűsítették a repülőteret, ugyanakkor beruházást is eszközöltek.

Új korszerű kifutó- leszálló pálya felavatása

A Kolozs Megyei Tanács és elnöke, Horea Uioreanu prioritásként kezelte a repülőtér korszerűsítési munkálatait és mindent megtett, hogy időben fejezzék be az építési munkálatokat. Kiépítették a korszerű, 2100 méteres kifutópályát, melyet valamikor 3500m-re bővítnek. Az építkezések részben a Megyei Tanács költségvetéséből és a repülőtér saját jövedelméből származnak. Az új 2100 méteres kifutópálya építése 2011-ben kezdődött, összköltsége 166.427.278,88 lej, mely magába foglalja a kiegészítő kiadásokat is. Eddig a munkálatok egy részét fizették ki, 78.107.218 lej értékben. 4.365.000 lejt később törlesztik. A kifutópálya érdekében szükségesek voltak a telek-kisajátítások, melyre eddig 23.317.592 lejt költöttek.

A Kolozsvári Avram Iancu Nemzetközi Repülőtér, a korszerűsítési munkálatok következtében, Európa egyik modern, regionális repülőterévé, és az ország második legnagyobb forgalmú légikikötőjévé vált.

A légikikötő új neve: Kolozsvár „Avram Iancu” Nemzetközi Repülőtér.

Közelednek a jövő évi európai parlamenti választások, tehát legalábbis a politikai életben mindenkinek fel kellene mutatnia valamilyen hasznos tevékenységet. Ennek következtében vált nagyon értékessé az a légi parádé, amelynek tradíciója már a két világháború között megalapozódott.

Légi parádé

Ez alkalommal Kolozsváron sorra kerülő, és több ezres tömeget a belépési díj nélküli, rendkívül érdekes, izgalmas, szemet gyönyörködtető légi parádé vonzotta. A megye politikusai ügyeltek arra, hogy a média is ott legyen. Külön mikrobuszok szállították az újságírókat jó másfél órával a megkezdés előtt. Megkaptuk a részletes programot, elhelyezkedtünk a fenntartott helyeinken.

Elhangzott David Ciceo, a röptér igazgatójának, Horea Uioreanu, a Megyei Tanács elnökének és Gheorghe Vuşcan, a Kolozs megye Prefektusának az eseményt nyitó beszéde. Majd „bemutatkoztak” a MIG 21, valamint a Lancer típusú katonai helikopterek. Az ejtőernyősök csoportos ugrása, a sikló repülés után, jóformán a közönség előtt fogtak talajt, minden következmény nélkül. Nem volt boka kimenés, ami azt is jelentette, kiképzésük hibátlan. A műrepülősök mindenike a hármas térben való mozgást uralták. Ennek volt köszönhető az, amikor a kifutópályával párhuzamosan, 20-30 méter magasan fejjel lefele vezette gépét. Egy tízed másodpercnyi megingás, és megtörténik a visszahozhatatlan. Mindezt George Rotaru műrepülős pilóta tette, rajzolván egy szívet az égre. Az ötös műrepülős csoport berajzolta az eget, egészen egy fekvő 8-ig. A jelenlevők láthattak PUMA és MIG21 katonai helikoptereket, harci gépeket. Nem egyszer remegett a levegő körülöttünk. Az ez évi rendezvény nagy érdeme, hogy a különböző eseményeket, hogyan adagolták ahhoz, hogy minél érdekesebb, izgalmasabb legyen. Főleg a gyermek, az ifjúsági nézők kapjanak kedvet a repülésre. Hiszen után utánpótlásra mindig szükség lehet.

A Kolozs Megyei Tanács és Tarom légitársaság ingyenes sétarepülés lehetőséget biztosított 123 személynek, akiket a számítógépes sorsolás alapján kiválasztottak a 3431 jelentkező közül. A helyi sajtó által szervezett játék alapján még 123 személy vehetett rész a sétarepülésen. Az Airbus 318-as repülőgépen élvezhették a sétarepülés szépségeit.

Az új kifutópálya avatási ünnepségén jelen voltak: a Szenátus elnöke Crin Antonescu, Liviu Dragnea miniszterelnök-helyettes, a Szállításügyi miniszter, Ramona Mănescu, Lucia Varga miniszter, valamint üzletemberek. Az új pályán félháromkor landolt az első repülőgép. Crin Antonescu érkezett meg, akit katonai tiszteletadással fogadtak.

Volt pályaszentelés. És humoros jelenetekben gazdag sajtótájékoztató, ahol ellenben a média jeleskedett. Liviu Dragnea a sajtótájékoztatón közölte, hogy a költségvetési kiigazgatás következtében a kormány bizonyos pénzösszeget biztosít a Kolozs Megyei Tanácsnak a még ki nem fizetett pályaépítési költségek fedezésére.

Figyelemfelkeltő tűntetések

Az új kifutópálya avatása alkalmával tartott ünnepi eseményen a kisajátított telektulajdonosok egy csoportja tiltakozott, mert négyzetméterenként csak 10 centet kapnak. Hasonlóképpen tiltakoztak a verespataki bányaprojekt ellenzői is. Estére a pálya kiürült.

Csomafáy Ferenc