Európa-bajnoki selejtezőn

Európa-bajnoki selejtezőn
Eb-selejtezőn vesz részt a héten Litvániában a román korosztályos vízilabda válogatott, amelynek nagy esélye van a horvátországi kontinensviadalon való résztvételre.

Tornagyőzelemmel hangolt a Litvániában e héten sorra kerülő korosztályos vízilabda Európa-bajnoki selejtezőn részt vevő román U17-es (1994-es születésűek) válogatott. A Ionuţ Cismaru és Edi Orăşteanu által felkészített nemzeti csapat másfél héttel korábban Macedóniában szerepelt egy barátságos tornán, ahol Szlovéniát 11–8, Macedóniát 20–4, míg Bulgáriát 18–6 arányban győzött le, s lett tornaelső.

Esély a továbbjutásra

A három váradi sportolót is a keretében tudó román csapat tegnap utazott a Litvániában sorra kerülő selejtezőre, ahol a házigazda válogatott mellett Macedónia, Szlovénia, Nagy-Britannia és Törökország lesz az ellenfele. A szeptemberben Horvátországban megrendezendő kontinensviadalra az első két helyezett jut be, s Cismaru edző szerint erre Románia mellett Törökországnak és Szlovéniának van még esélye. „Törökország többek között Németországot is legyőzte (9–8) egy barátságos tornán, ami azt jelenti, hogy számolni kell velük, de nem igazán féltem a fiúkat, mert ez a generáció nagyon tehetséges, s öt év távollét után biztos vagyok abban, hogy a román válogatott ismét ott lesz egy kontinentális viadalon” – nyilatkozta a minap Ionuţ Cismaru szövetségi edző.

Csapat, műsor

A román válogatott kerete: Vochin (Bukaresti Triumf), Marius Ţic (Nagyváradi Crişul) kapusok; Mihnea (Triumf), Tiberiu Dolha (Crişul), Pătraşcu (Bukaresti Rapid), Alexa (Kolozsvár), Dragomirescu (Bukaresti Steaua), Călin (Steaua), Bogdan Paleacu (Crişul), Gergelyfi (Arad), Vancsik (Arad), Neagu (Steaua), Bucurescu (Triumf). A román csapat Eb-selejtezős műsora, április 7., csütörtök, 20.30 óra: Macedónia–ROMÁNIA; április 8., péntek, 11.30 óra: ROMÁNIA–Litvánia; 17 óra: Törökország–ROMÁNIA; április 9., szombat, 14 óra: Szlovénia–ROMÁNIA; április 10., vasárnap, 10 óra: Nagy-Britannia – ROMÁNIA.

Címkék: , ,