Eurómilliók „egy rosszul kigondolt tervre”

Csomortányi István és Kristófi Kristóf mutatták be a tervet
Csomortányi István és Kristófi Kristóf mutatták be a tervet
A váradi gyorsforgalmi út tervével kapcsolatos kifogásaikat, illetve az ezt helyettesítő, a forgalom tehermentesítését szolgáló alternatívát ismertették az EMNP-nél szervezett sajtótájékoztatón.

 

 

A nagyváradi gyorsforgalmi út tervével kapcsolatosan tartott sajtótájékoztatót kedden Csomortányi István, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) partiumi szervezési igazgatója és Kristófi Kristóf, a Néppárt váradi szervezetének elnöke. Mint ismeretes, a váradi önkormányzat tervei szerint egy mintegy 3,5 kilométer hosszú gyorsforgalmi úttal kötnék össze a Sebes-Körös fölött a Szilvásban épülő új hidat a Teodor Neş vasúti felüljáró híddal, ily módon érve el a forgalom csökkenését a Sztaroveszky (Magheru) utcán. A Biharkeresztessel közösen készített pályázat benyújtására a Nagyváradi Helyi Tanács legutóbbi ülésén is rábólintottak.

 

Eltúlzott és alkalmatlan

 

Csomortányi István a keddi sajtótájékoztatón elmondta: egy, az értékét tekintve eltúlzott, alkalmatlan beruházásról van szó. Az útszakasz megvalósítása során 170 méter hosszan lenne szükség viaduktok építésére, több helyen alátámasztási munkálatok szükségesek. Összesen 48 ingatlant (épületek és telkek) kellene kisajátítani, a jelenlegi számítások szerint mintegy tíz ház kerülne lebontásra. A projekt összértéke az eredetileg számolt 6 millió euró+TVA-ról előbb 8 millióra emelkedett, míg jelenleg 9,5–10 millió euró+TVA-val számolnak. Ráadásul ebben nincsenek benne a kisajátítási költségek, ezen felül pedig még váratlan kiadásokkal is számolni kell a megvalósítás során. Csomortányi szerint „nagy esély van arra, hogy a pályázat ne nyerjen”, felhíva a figyelmet pár olyan mulasztásra, amelyet a tervezet összeállításakor elkövettek. Ezek közül az egyik, hogy a helyszínen nem készült hatástanulmány, tehát nem lehet tudni, hogy a beruházásnak milyen következménye lesz az ott élők életére. Nem szerveztek lakossági fórumot, hogy megismerjék az emberek véleményét, és úgy tűnik, hogy figyelembe sem veszik ezt. A környéken élők a terv ellen tiltakozva aláírásgyűjtésbe kezdtek, és az összegyűlt több mint 500 aláírást tavaly november 29-én el is juttatták az illetékesekhez – választ azonban mind a mai napig nem kaptak, emlékeztetett Csomortányi.

 

Veszélyben

 

A terv során olyan építmények kerülnének veszélybe, amelyek műemlék jellegű értékkel bírnak. Ilyen például a lebontásra ítélt vasúti felüljáró a Nagyállomásnál, amely jelenleg is le van zárva, és amelynek sorsát Csomortányi megfogalmazása szerint ők is „figyelemmel követik”. Ráadásul az sem világos, hogy hogyan segítené az új út a forgalom tehermentesítését, hiszen igazából arról van szó, hogy „leveszi a forgalmat az E60-as útról, és bevezeti egy lakott övezetbe”. „Kár lenne, hogy a város elpazaroljon tíz millió eurót egy rosszul kigondolt tervre” – fogalmazta meg összegzésképp az EMNP partiumi szervezési igazgatója.

 

Az alternatíva

 

Az EMNP helyi vezetői bemutatták a tegnap azt a tervet is, amely szerintük hatékony megoldást nyújthat Nagyvárad tehermentesítésére. Eszerint első lépésben a város nyugati körgyűrűjét kellene megépíteni, amely Bihar község térségéből, a pár évvel ezelőtt lebontott CFR-híd környékéről indulhatna, és Biharpüspöki mellett elhaladva, az ipari telepet érintve jutna el a Borsi útig, így a nehézgépjármű forgalmat egyenesen a Borsi útra irányítaná rá. Ez a szakasz 4,7 kilométer hosszú lenne, és mivel lakatlan területen, mezőkön vezetne keresztül jóval kevesebbe kerülne a megépítése. A második szakasz 7,1 kilométer hosszúságban Szentandrás mellett elhaladva csatlakozna a jelenlegi körgyűrűhöz, ezen keresztül pedig a Kolozsvári úthoz. Csomortányi István tudatta: a tervet a keddi nap folyamán letették a nagyváradi Polgármesteri Hivatal minden illetékes osztályára.

Tököli Magdolna