ETV: 70%-os támogatottsága van Bunta Leventének Székelyudvarhelyen

Bunta Levente
Bunta Levente
Több mint 70%-os a támogatottsága Bunta Leventének, az RMDSZ polgármesterjelöltjének Székelyudvarhelyen, ezt a szövetség, de a politikai ellenfelek által készített felmérések is egyaránt igazolják – ezt maga Bunta Levente jelentette be pénteken, az Erdélyi Magyar Televízió (ETV) “Többszemközt” című műsorában.

A jelölt, aki jelenleg is a város polgármestere, főként a korszerű városi adminisztráció kiépítésében elért eredményeknek, az elmúlt négy évben megvalósított beruházásoknak, és nem utolsósorban a helyi politikai közélet normalizálódása érdekében tett személyes erőfeszítéseknek tulajdonítja ezt a személyét övező nagymértékű lakossági támogatást.

Mint mondta, három nap alatt több mint kétezer székelyudvarhelyi írta alá az indulását támogató íveket, ez meggyőzte arról, hogy újabb négy éves polgármesteri mandátumért induljon. Bunta Levente elmondta, húsz éves tapasztalata van a közigazgatásban, ezt kívánja kamatoztatni, emellett továbbra is “amnesztiát hirdet” a városban is tettenérhető politikai szembenállások feloldása érdekében.

Szász Jenőnek az alpolgármesteri tisztségébe való visszatéréséről Bunta Levente az ETV-nek úgy nyilatkozott, “jó ügyvédei vannak Szász Jenőnek. Ezt a pert tulajdonképpen egy ügyeskedéssel, az ügyvédei ügyeskedésével nyerte meg, és lehet, hogy még máshonnan is érkezett segítség. Alapfokon elveszítette a pert: arról volt szó, hogy volt egy tanácsi határozat, amellyel felfüggesztették tisztségéből. Nem tartom helyénvalónak, hogy valaki nem tudja elfogadni a tanács többségi döntését, hiszen a tanács minősített többséggel döntött az ügyében. Mint ahogy azt sem tartom helyénvalónak, hogy havonta 6-10 órát dolgozott, nem egy nap alatt, hanem egy hónap alatt, és amikor bejött, nem foglalkozott mással, csak hogy miként tudja ő és a pártja a különböző dolgokat megakasztani. Ha egy körforgalmat szerettünk volna építeni, akkor kerestek egy másfél négyzetmétert abból a területből, ami munkaterület lett volna, és a prefektúrán feljelentettek, hogy ott akkor nem lehet munkát végezni, mert nem a városé az a másfél négyzetméteres terület. Egy ilyen feljelentéssel másfél két évet el lehetett volna halasztani a beruházást.

Ha vissza kell jönnie, hát jőjjön, még másfél hónapig valahogy kibírjuk, de azáltal, hogy nem volt ott másfél évig, a város jobban tudott haladni, a munka jobban ment – nyilatkozta az ETV-nek Bunta Levente.