Napi adatok

2020.12.07. 10:24

A gyógyultak száma nőtt, az új eseteké csökkent

A Bihar Megyei Prefektúra és a közegészségügyi igazgatóság közleménye szerint december 7-én, reggel fél 9-kor Bihar megyében 430 személyt kezeltek kórházban koronavírus miatt. Bihar megyében eddig 12.403-an gyógyultak ki a betegségből, ez 194-gyel több, mint az előző napon. A betegségben eddig 482-en vesztették életüket. Az új esetek száma 83.

Dumitru Țiplea prefektus vezetésével december 6., reggel 8 óra és december 7., reggel 8 óra között a rendőrök és csendőrök ellenőrzéseket végeztek, a járványügyi óvintézkedések betartását vizsgálták Bihar megyében. Összesen 1537 karanténban lévő személyt ellenőriztek és 1766 otthoni elkülönítésben lévőt. A hatóságok továbbá 104 kereskedelmi egységet is ellenőriztek és 117 tömegközlekedési eszközön is vizsgálódtak. Ezek során 195 szabálysértést észleltek, 91-en csupán figyelmeztetést kaptak, 104-en pedig pénzbüntetést, összesen 65.450 lej értékben. Ezeket az ellenőrzéseket 293 rendőr és 50 csendőr végezte. A közös járőrözéseken, vizsgálódásokon kívül a csendőrök saját csapatokkal is tartanak ellenőrzéseket, ezek során hét szabálysértést észleltek, ketten csak figyelmeztetést kaptak, öten pedig pénzbüntetést is, 3500 lej értékben. Továbbá hat csendőr, a rendőrökkel közösen, a karantén alá helyezett településeken járőrözött: Felsőmezősön, Fonóházán, Kisszegyesden és Diófáson. Az ISU tagjai is folyamatosan részt vesznek koronavírussal kapcsolatos missziókban, a jelzett időintervallumban 11 katonai tűzoltó vállalt szerepet a koronavírussal fertőzött személyek kórházba szállításában és figyelemfelhívó bevetésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában