Ésszerűen használjuk

Az Antibiotikumokkal Kapcsolatos Tájékoztatás Európai Napja közeledtével, mely november 18-án lesz, a Bihar megyei Közegészségügyi Hatóság egy közleményben hívja fel a figyelmet a túlzott és indokolatlan antibiotikum fogyasztás veszélyeire.

Fontos tudni: az antibiotikumok csak akkor maradnak hatékonyak, ha felelősségteljesen használjuk őket. Egyúttal lényeges, hogy a szakértők megoldásokat találjanak a rezisztens mikroorganizmusok ellen, mint például a Klebsiella, a Stafilococus, az Escherichia és az Acinetobacter. Tudatosítanunk kell, milyen veszélyekkel jár, ha visszaélünk az antibiotikumokkal, a gyógyszerészeknek pedig nem kellene lehetővé tenniük azt, hogy a lakosok recept nélkül juthassanak hozzá ezekhez a gyógyszerekhez. Az antibiotikumok nem fájdalomcsillapítók és nem gyógyítanak meg bármilyen betegséget – mint ahogy egyesek hiszik – s ha hibásan használjuk az antibiotikumokat, többet ártanak mint használnak. Minderről további információk találhatók a www.aspbihor.ro honlapon.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .