Ésszerű fejlesztések kellenek

A V@rosvita levelezői továbbra is úgy tartják, hogy a szabadidő eltöltéséhez ideális helyszín a városliget.

Priksz Gábor környezetvédő, az E-misszió Egyesület elnöke a következőket írja:

„A Bujtos Nyíregyháza egyik fontos területe lehet, persze csak ésszerű fejlesztésekkel. A Sóstó igen szép lett, de egy ekkora város összes rekreációs igényét nehezen tudná kielégíteni. Ott már egy márciusi napos vasárnap is zsúfoltság van. A Bujtos valószínűleg más igényeket tudna kielégíteni, és nem olyan ideálisak az adottságai, mint a Sóstónak (elég csak a körút zajára gondolni), de lakóházakkal, társasházakkal való beépítése óriási hiba lenne. Hiszen itt van városban.

A városnak kellene kezdeményező lépéseket tenni beruházásokkal, de természetesen a magántőkének is szerepe lehet, hiszen egy-egy fagylatozó, vagy söröző létrehozása nem a város feladata. A fontos az igényesség, azaz, hogy a város vezetői ne hagyanak bármilyen bódét, sátrat felhúzni a területen.

Kell a tolerancia

Legfontosabb funkció szerintem is a napközbeni szabadidő eltöltés, sportolás, ahogy korábban elhangzott, de a fiatalok szórakozási lehetőségének is elég ideális a helyszín, hiszen elég közel van ahhoz, hogy ne a diszkóbalesetek száma növekedjék (szemben a város eddigi koncepcióival), viszont nem közvetlenül lakóházak mellett. Itt persze, mind a szervezők, mind a környéken lakók bizonyos szintű toleranciáról kell, hogy bizonyságot tegyenek. Persze ez az esély, ha a teljes környék beépül, elszáll. Bár akkor szinte minden közösségi funkció csorbulni fog, hiszen biztosan lesznek (talán joggal, talán nem) akik felháborodnak, ha a sok millióért vásárolt lakásuk előtt minden szombat délután 200 gyerek rendez futóversenyt…”

– Zajácz D. Zoltán –