Esőben, sárban, napsütésben

Esőben, sárban, napsütésben
Szatmár megye – Első napon esett az eső, a második napon azonban ragyogó napsütésben volt részük a Sárközújlak Napjain kikapcsolódni vágyóknak. Ám semmilyen időjárás nem szeghette kedvét a mulatni vágyóknak.

A tizedik alkalommal megrendezett Sárközújlaki Napok első napján, szombaton még úgy tűnt, hogy az égiek „ellenzik” az eseményt, hiszen hevesnek ugyan nem mondható, de tartós esőzéssel akarták elvenni a mulatni vágyók kedvét. Szombat délelőtt vetélkedők és sportversenyek zajlottak, amelyek nyerteseit az este folyamán hirdették ki, de sokkal több embert vonzott a színes portékáikat a zord idő ellenére is rendületlenül kínálgató árusok sátrai. Volt, aki az erejét próbálta ki az erőgépen, volt, aki vezetési képességeit a bob–pályán, de ahogy sötétedett, a tömeg a színpadhoz húzódott közelebb, ahol a hideg levegőt hamarosan a szépségverseny elbűvölő jelöltjei forrósították fel. A néha elálló, majd újra megeredő esőben is éjfél utánig kitartó fiatalok  hatalmas bulinak lehettek részesei, és igazi utcabáli hangulat fogadta a más településekről Sárközújlakra érkezőket.

Második nap

Vasárnap délben Sebesi János, Sárközújlak polgármestere a szlovákiai Senna település polgármesterével, valamint Fehérgyarmat alpolgármesterével együtt vett részt a Hősök Emlékművének koszorúzási ünnepségén, ahol az egybegyűltek az első és a második világháborúban elesett sárközújlaki hősökről emlékeztek meg. A szomorkás hangulatot azonban mindenki feledhette a délutáni programoknál, amelyben ezen a napon is főszerepet kapott a vidám zene. A kulturális műsor keretében helyi együttesek léptek fel, s a szép időnek köszönhetően a sör és az illatozó ételek is jobban fogytak, mint az előző napi esőben.