Esküvő: estély vagy party?

Akt.:
Esküvő: estély vagy party?
Készen állsz a közelgő esküvői szezonra? Alig várod már, hogy részt vehess legjobb barátaid nagy napján, és együtt ünnepelj velük? Remek! De tisztában vagy vele, hogy milyen stílusú eseményre számíts?

Minden esküvőnek megvan a maga stílusa, és erre jobb vendégként is minél előbb felkészülni, hiszen nem mindegy, hogy egy meghitt baráti buliba vagy egy nagy lagziba hívtak meg. Mutatunk pár tippet, mire figyelj oda a meghívón, ami elárulhatja az esemény stílusát.

1) Boríték

Figyelj oda a borítékok számára. Ha csak egy egyszerű borítékban érkezik a meghívó, akkor egy laza baráti bulira számíts. Ha a külső borítékon kívül a meghívót saját borítékkal kézbesítik, az esküvő formális stílusban kerül megszervezésre.

2) Nyomtatás

Azt gondolnád a nyomtatás típusa nem játszik fontos szerepet, pedig igenis sokat elárul a rendezvény jellegéről. Ha a meghívó szövege dombornyomott vagy magasnyomású technikával készült (tehát kiemelkedik vagy épp belesüllyed a papírba), akkor biztos, hogy elegáns és tradicionális esküvőre leszel hivatalos. Amennyiben egyszerű digitális nyomtatású meghívót kapsz, a rendezvény is laza hangulatú lesz.

3) Papír

Ez talán a legegyszerűbb pont: minél vastagabb és minőségibb papírból készül a meghívó, annál hivatalosabb stílusban lesz megtartva az esküvő.

4) Díszítőelemek

A meghívó szövege előtt díszítőelemeket is látsz? Akkor valószínűleg elegánsan kell megjelenned az esküvőn. Ha a meghívó arculata egyszerű és nagyobb díszítőelemeket sem találsz rajta, akkor nyugodtan öltözhetsz kicsit lazábban is.

5) Időpont

Ha a meghívón szombat esti időpont áll, akkor egy elegáns vacsora vár rád sok vendéggel és több fogással. Tehát készülj egy elegáns lenge ruhával. Ha pedig a szertartás után egy késő délutáni fogadással látják vendégül a meghívottakat, egy könnyed baráti partyban lesz részed. Persze ez nem jelenti azt, hogy a buli ne tartana másnap hajnalig.

Az ifjú pár általában külön dress code-ot ad meg a meghívóban, de ha ezek után sem tudod eldönteni, milyen ruhát viselj barátaid esküvőjére, ide kattintva inspirálódhatsz!

– PR cikk –

 

Címkék: ,