Esélyeid fesztiválja rendezvénysorozat

Esélyeid fesztiválja rendezvénysorozat
Szatmár megye – Nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre az Esélyeid fesztiválja elnevezésű országos rendezvénysorozat, melynek célja a felnőtt továbbképzés egyre szélesebb körben való népszerűsítése.

Nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre az Esélyeid fesztiválja elnevezésű országos rendezvénysorozat, melynek célja a felnőtt továbbképzés egyre szélesebb körben való népszerűsítése — tudtuk meg a szatmárnémeti G. M. Zamfirescu Művelődési Ház igazgatójától, Molnar Gheorghétól. Románia 175 települése csatlakozott a felnőttképzést népszerűsítő programok megszervezéséhez és lebonyolításához. Szatmár megyében az egyhetes rendezvénysorozat előhírnöke a megyei múzeum képzőművészeti részlegén november 3–án megnyílott kiállítás volt, melyen a közönség Szatmári Ágnes festőművész alkotásait tekintheti meg.

A november 5–10. között lebonyolított programok hivatalos megnyitója hétfőn, november 5–én volt 11 órától volt a G. M. Zamfirescu Művelődési Házban. Az igazgató, Molnár Gheorghe és az intézmény referense Matei Maria Magdalena által tartott sajtótájékoztatón megtudhattuk, hogy a megye minden lakosát, minden társadalmi réteg képviselőjét igyekeztek megcélozni rendezvényeikkel. Mindenkit várnak: a különböző korosztályok képviselőit, a társadalom perifériájára sodródott embereket, a tanulókat, a felsőfokú intézmények hallgatóit, a tanárokat, stb.

Programok

A tervezett program szerint Szatmárnémetiben 26, Erdődőn 2, Nagykárolyban 3, Avasújvárosban 2, Mezőpetriben 3, Szatmárhegyen 2 rendezvényre várják az érdeklődőket a szervezők. Az Esélyeid fesztiválja rendezvénysorozaton a nagyközönségnek alkalma lesz diákok grafikáiból és kollázsaiból készült kiállítást megtekinteni, egy szeminárium alkalmával a Sokszínűség és diszkrimináció témájában hallhatnak előadásokat. A rendezvénybe bekapcsolódott pedagógusok különböző műhelymunkákon vehetnek részt, ahol alkalmuk lesz elmondani a továbbképzőkön szerzett eddigi tapasztalataikat. Azok a tanügyi káderek is ellátogathatnak a találkozókra, akik az átlagtól eltérő nevelési és bánásmódot alkalmaznak a gyermekek tanítása és nevelése során, de a gyermekelhelyezési központokban élő fiatalokat is várják, számukra folk–zene koncertet szerveznek, stb. Bővebb információk a G. M. Zamfirescu Művelődési Ház titkárságán, az Al. I. Cuza (Eötvös) utca 2. szám alatt kaphatók — tájékoztatott az intézmény referense Matei Maria Magdalena.

Karikás Enikő